Seikkailupuisto Pajulahti

Pajulahdessa on avattu uusi Seikkailupuisto. Eritasoisilla puihin kiinnitetyillä seikkailuradoilla pääsee kiipeilemään, liukumaan ja tasapainoilemaan. Vietimme koko perheen voimin muutaman tunnin korkeuksissa kiipeillen.


En voi kuin ihmetellä lasten tasapainoa ja ketteryyttä. Kolmasluokkalainen viiletti jo vaativimmatkin reitit sellaisella vauhdilla, ettei perässä meinannut pysyä. Nuorimmaiset, juuri 120 cm ylittäneetkin, tasapainoilivat hienosti radoilla, joissa juuri ja juuri ylttivät tukiköysiin tai turvavaljaiden kiinnityskoukkuihin. Heillä oli rohkeutta edetä tasapainopuolilla, joissa joutuivat tasapainoilemaan ajoittain ilman tukiköyttä, koska eivät siihen aina yltäneet. Itselläni oli vaikeuksia hallita tasapainoa, vaikka sainkin hyvin tuettua etenemistäni.



Valitsimme hyvän päivän vierailuumme, sillä puistossa oli vain vähän seikkailijoita. En tiedä, miten radat toimivat ruuhkaisina päivinä, sillä jokaisella rastivälillä saa edetä vain yksi kiipeilijä kerrallaan. Tämän vuoksi pienimpien auttaminen radalla on myös haastavaa. Aikuisen mukanaolo perustuu lähinnä sanalliseen kannustukseen. Konkreettisen avun antaminen esim. turvavaljaiden irrottamisessa ja kiinnittämisessä on vaikeaa.

Kommentit