Iitti-hölkkä 2015

Tänään juostiin järjestyksessään kolmas Iitti-hölkkä. Sää oli tapahtuman kannalta loistava: +19, puolipilvistä. Juoksijoiden kannalta ehkä hieman liian hiostava, ainakin omaan makuuni.



Alkuun juostiin lasten sarjat. Mukavasti oli nuoria urheilijoita mukaan ilmoittautunut.

Aikuisten virallisesti mitattu 10 kilometrin reitti lähtee raviradalta. Puolen raviratakierroksen jälkeen alkaa kolmeen kilometriin kestävä asfalttiosuus, ja vieläpä alamäkivoittoisena. Kilpailun alussa on siis jo saatava hyvä vauhti päälle. Loput 7 kilometriä juostaankin hiekkatietä. Yhdeksän kilometrin jälkeen palataan "metsän siimeksestä" takaisin raviradalle, jolloin maali jo näkyykin. Mutta edessä onkin vielä lähes kokonainen kierros ravirataa ennen kaartamista urheilukentän maalisuoralle.



Matkaan lähdin luottavaisin mielin. Alkuverkka tuntui rennolta ja alla oli hyvin sujunut kilpailu Artjärvellä. Ensimmäinen kilometri meni aikaan 4.30 ja sitä seuraava 4:44. Neljäs kilometri olikin jo 4:56 ja siinä vaiheessa jo tiesin, että tänään ei ennätyksiin päästä. Juoksu ei oikeastaan missään vaiheessa tuntunut ylivoimaiselta, kilometriajat eivät vain vastanneet tätä fiilistä. Pahin osuus juoksusta oli, kuten edellisinäkin vuosina, seitsemän ja kahdeksan kilometrin kohdilla. Aika painui reilusti yli vitoseen. Raviradalle saavuttaessa sain vielä tsempin päälle ja viimeinen kilometri menikin aikaan 4:38. Loppuaika 49:10.



En tiedä, mikä harjoittelussani on vikana. Olen nyt junnannut pitkään tuossa alle 50 minuutin tuntumassa, eikä kehitystä tunnu tapahtuvan. 

Kommentit