sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Ennätysvauhdissa Vantaan Puolimaratonilla 2015

On päiviä, jolloin jalat ovat tukkoiset, eikä juoksu kulje ja on päiviä, jolloin juoksu kulkee kuin unelma. Tämä on tarina jälkimmäisestä.

Kisaraporttini Vantaan maratonin puolimaratonilta:
Maratoonarit matkalla


Epäonnistuneen Espoon puolimaratonin jälkeen päätin lähteä testaamaan kuntoani vielä Vantaalle. Olen kaksi vuotta sitten juossut Vantaalla maratonin ja viime vuonna puolikkaan. Molempina vuosina olen juossut ennätykseni. Flunssakin helpotti sopivasti ennen h-hetkeä.

Menimme mieheni kanssa paikan päälle hyvissä ajoin, jotta saimme seurata myös maratonin etenemistä. Maratoonareita kannustaessa ilma tuntui todella kylmältä. Juoksuvaatetus tuottikin hieman päänvaivaa. Vaihtelevasti juoksijoilla oli shotsit tai pitkät trikoot. T-paita oli harvalla. Mittari näytti neljää astetta. Itse päädyin pukemaan päälle 3/4-shortsit ja pitkähihaiset paidan. Hanskat jätin viime tingassa autoon. Vaatetus osoittautui itselle juuri sopivaksi.Juoksu oli tämän viikon viimeistelylenkeillä tuntunut yllätävän helpolta, samoin kisapäivän alkuverkka, joten hyvin luottavaisena lähdin matkaan. Fiilistä nostatti vielä seurakaverin mahtava suoritus maratonilla. Rakettilähdön jälkeen pääsin heti mukavasti juoksemaan omaa vauhtiani. Maratoonareita tuli selkä edellä vastaan, mutta hyvin sutjakasti heistä ohi pääsi. Pari tuttuakin tuli ensimmäisen kierroksen aikana vastaan ja heidän kanssa muutaman sanan ohimennessäni rupattelin.

Kärkipyörä


Vantaalla maraton ja puolikas juostaan 10 kilometrin lenkkeinä. Itse olen aina pitänyt tasaisesta ja nopeasta reitistä. Matkan varrella on myös aina ollut kivasti kannustajia. Erityisesti mieltä nostatti tänäkin vuonna kahdeksan kilometrin kohdalle osuva omakotitalojen tienpätkä, jossa musiikki soi, Suomen liput liehuivat ja kannustus oli energistä. Lasten kanssa läppäiltiin high fiveja. Olen iloinen myös liikenteenohjaajien kannustuksesta. Kiitokset taas sille yhdeksän kilometrin kohdilla olleelle liikenteenohjaajamiehelle, joka jaksaa jokaista juoksijaa upeasti tsempata.

Lähdin liikkeelle puhtaasti fiiliksellä ja sen mukaisesti painoin koko matkan. Ensimmäiset kaksi kilometriä menivät aikaan 4.48. Sen jälkeen pari kilometriä painuivat viiteen minuuttiin ja hetken epäilin, eikö juoksu sittenkään tänään kulje. Vauhti kuitenkin nousi taas 4.50-tuntumaan. Puolivälissä aika oli 51:34 ja juoksu tuntui edelleen helpolta ja kevyeltä. Toiselle kierrokselle oli kiva lähteä hyvissä voimissa. Tällä fiiliksellä jatkoin 16 kilometriin asti. Sen jälkeen alkoi jaloissa tuntua raskaalta ja kädet puutuivat. Vauhti putosi parin kilometrin aikana yli vitoseen. Sain kuitenkin hyvin itseäni tsempattua, jotta vauhti muutoin pysyi alle vitosessa. Maalissa saavutin uuden ennätykseni 1:43:48!

Voittajana maalissa
Tästä juoksusta jäi todella hyvä fiilis. Nautin juoksusta ja sen helppoudesta. Voin myös lämpimästi suositella Vantaa maratonia hyvin järjestettynä tapahtumana.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall