lauantai 6. helmikuuta 2016

Mieleenpainuvia juoksutapahtumia

Askel askeleelta -blogin Satu kirjoitti mieleenpainuvista juoksutapahtumista ja kehotti muitakin kertomaan omistaan.

Peten Puolikas Lapinjärvellä


Mieleenpainuvin tapahtuma

Mieleenpainuvin tapahtuma itselleni on Helsinki City Marathon. Tapahtuma, johon en ole koskaan itse osallistunut. Kannustamassa sen sijaan olen ollut useasti. Maratoonareita kannustaessa juoksukipinä minussa pikku hiljaa syttyi: minäkin haluan jonain päivänä juosta maratonin. Olen kirjoittanut HCM-muistoistani tarkemmin täällä.

Paras extempore-kokemuksesi

Suunnittelen pitkälti etukäteen tulevat kilpailut, joten extempore-kokemuksia minulla ei ole. Johonkin pieneen hölkkätapahtumaan olen saattanut lähteä "viikon varoitusajalla".

Tunteellisin tapahtuma

"Takana 42 km 195 m. Voittajafiilis!" Facebook-päivitykseni vuonna 2013 juostuani ensimmäisen maratonini Tukholmassa. Oli hienoa saapua stadionille hyvin sujuneen juoksun jälkeen. Kotimatkalla laivalla oli mukava vaihtaa ajatuksia muiden juoksijoiden kanssa ja seurata, millaisilla tyyleillä rappusia laskeuduttiin alas... :)

Iitti-hölkkä


Mikä tapahtuma on ollut pettymys?

Mikään tapahtuma ei oikeastaan ole ollut pettymys. Totta kai matkan varrelta löytyy kilpailuja, joissa lopputulos on hetkellisesti harmittanut. Esimerkiksi puolimaratonilla Forssan Suvi-illassa vuonna 2012 matka alkoi painaa jo 6 kilometrin kohdilla. Helteinen päivä teki tepposensa ja kärsin ilmeisesti nestehukasta. Puolivälin jälkeen odotin vain aina seuraavaa juomapistettä, jotta voisin samalla vaihtaa hetkeksi kävelyyn. Maaliin kuitenkin sinnittelin.

Vantaan maraton


Minkä tapahtuman haluaisit kokea vielä uudelleen?

Tapahtumalla tai juostavalla matkalla ei ole väliä, mutta haluaisin kokea saman fiiliksen, jonka koin vuoden 2014 Vantaan puolimaratonilla. Juoksu tuntui tuolloin todella helpolta koko matkan ja muistan, kuinka jo pari kilometriä ennen maalia tuulettelin minua kannustaneelle liikenteenohjaajalle. Naustiskellen sain juosta uuden ennätykseni. Haluaisin myös osallistua sellaiseen tapahtumaan, jossa reitin varrella olisi paljon innokkaita kannustajia.

Kuivannon kymppi


Mitä tapahtumaa suosittelisit ja miksi?

Ehdottomasti Kuivannon kymppi (ja muut hienot kylätapahtumat). Pienen Kuivannon kylän järjestämään ilmaiseen tapahtumaan osallistuu vuosittain satoja kuntoilijoita. Parasta tässä hyvin järjestetyssä tapahtumassa on se, että mukaan voivat helposti tulla kaikentasoiset liikkujat. Jokainen kilpailee lähinnä itseään vastaan. Tuloslistassakin on vain yksi sarja. Ei ole erikseen kilpa- tai hölkkäsarjaa eikä miesten tai naisten sarjaa. Kilpailun päätteeksi juoksijoille tarjotaan vielä maukasta hernerokkaa.

Mistä tapahtumasta vielä haaveilet?

Varmaan jostain ulkomaisesta tapahtumasta. Siihen voisi kivasti yhdistää miniloman yhdessä miehen kanssa.

2 kommenttia

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall