keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Osallistumispaita

Osallistumispaitoja

Monissa isoissa juoksutapahtumissa osallistumismaksuun sisältyy osallistumispaita. Monesti paidan saa kilpailunumeroa hakiessa, mutta joissain tapahtumissa paidan voi noutaa vasta maaliin juostuaan. Tällöin paidalla voi hehkuttaa suurta saavutusta tyyliin "Stockholm marathon finisher". Tapahtuman alla jännitetään, minkä värisen tai mallisen paidan kilpailusta tänä vuonna saa. Joissain tapahtumissa naisille on tarjolla eri värinen paita kuin miehille.

Itsellenikin on kertynyt jo useita osallistumispaitoja. Monen värisiä, monen mallisia.

Minulle paidan värillä ei niinkään ole väliä. Minulle tärkeintä on, että paidassa on riittävästi pituutta. Lisäksi arvostan sitä, että naisille on oma mallinsa. Unisex-paidoissa riittää yleensä kyllä pituutta, mutta muuten istuvuus on usein minulle huono.

Harjoittelupaita

Kun riittävän ajoissa ilmoittautuu, tarjoaa HHM osallistumispaidan lisäksi harjoittelupaidan treeneissä pidettäväksi.

Helsinki Half Marathon
Massatapahtumapaita

Kilpailusta saadaan julkaistua hienoja kuvia, joissa suuri massa on lähdössä liikkeelle samanlaisissa, tapahtumaa mainostavissa, paidoissa. Tapahtuma sekä sponsori ovat isolla printattuina.

Helsink City Run
Yksinkertaisen tyylikäs

Espoon Rantamaraton tarjoaa juoksijoille yksinkertaisen tyylikkään paidan, jossa tapahtuman tiedot on printattu pienellä. Sponsoreiden mainoksia siinä ei ole.

Espoon Rantamaraton
Sponsoroitu paita

Meripäiväjuoksu Kotka

Finisher-paita

Entä jos ei pääsekään maaliin asti?

Stockholm marathon
Aito ja alkuperäinen

Vuonna 2004 Helsinki City Runin osallistujat saivat alla olevan valkoisen paidan. Siihen aikaan ei vielä teknisiä paitoja osallistujilla juurikaan ollut. Siksipä tämäkin on valmistettu puuvillasta.

Helsinki City Run
Unisex-malli

Lassen hölkästä vuonna 2014 saatu paita on minusta tyylikäs. Harmi vain, että tarjolla oli ainoastaan miesten paitoja.

Lassen hölkkä

Ei paitaa ollenkaan

Vantaan maratonilla ei jaeta paitoja ollenkaan. Osallistumismaksu onkin vielä lähellä kilpailua maltillinen.

Onko osallistumispaita sinulle tärkeä? Maksaisitko mieluummin vähemmän osallistumismaksua? Millainen paita on sinun mieleesi?

2 kommenttia

  1. Heh, pari tutun näköistä paitaa :) Paidat on kivoja mutta kaipaisin aina osallistujamitalia. Kun ei ole kärkikolmikossa niin on silti hauskaa saada mitali. Harmittaa että Bodon Traililla ei sellaista saa, ainakaan vielä.

    VastaaPoista
  2. Riippuu paidan teknisistä ominaisuuksista. Hyvä, istuva juoksupaita on toki tervetullut. Paitaa mielummin maksaisin vähemmän osallistumisesta.

    Kisapaidassa jälkikäteen lenkkeily on mulla vähän kaksipiippuinen juttu. Olen toki iloinen ja onnellinen suorituksestani, mutten halua sen kummemmin tehdä lenkkipolulla numeroa juoksemistani maratoneista ja puolikkaista. Eivät hyvät paidat kuitenkaan jää käyttämättä. Sen verran pihi olen ;)

    Välillä tapahtumissa juoksupaidat ovat outoja mitoitukseltaan. Esimerkiksi viime kesän Helsinki Half Marathonin paita oli yllättävän leveä ja lyhyt. Adidaksen mitoitukselta olen medium, mutta tuon paidan sain lennnosta vaihtaa kokoa pienempään. Tai ehkä mulla ei ole vain tarpeeksi habaa harteissa...

    VastaaPoista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall