Syksyn juoksutapahtumien suunnittelua


Syksyn päätavoitteeni lienee lokakuussa juostava Vantaan puolimaraton. Järjestäjät mainostavat tapahtumaa yhtenä Suomen suurimmista ja nopeimmista maratoneista. Olen aiemmin juossut Vantaalla maratonin vuonna 2013. Kahtena edellisvuotena olen tyytynyt puolikkaaseen. Reittiä ei voi varsinaisesti maisemilla mainostaa, mutta nopea se on. Jokaisena vuotena olen yltänyt siellä vuoden parhaimpaan tulokseeni. Sekä puolimaraton että maraton juostaan reilun kymmenen kilometrin kierroksina, joten tuttu reitti helpottaa loppumatkan etenemistä. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 8.10.

Vantaan maraton 2015
Ennen puolikasta haen vauhtia lyhyemmistä kilpailumatkoista. Kalenteriini sopivat hyvin seuraavat kilpailut:

11.9. Lasse Virén hölkkä, Myrskylä, 10,3 km

25.9. Uusi Lahti -juoksu, Lahti, 10,55 km

Uusi Lahti -juoksun yhteydessä ratkotaan tänä vuonna myös yleisten sarjojen maratonin suomenmestaruudet. Oman juoksuni ohella pääsen siis kannustamaan myös maratoonareita. SM-maratonille on muuten naisten tulosrajana 3:30. Puolikas olisi pitänyt porhaltaa aikaan 1:33.


Marraskuussa on yleensä järjestetty upea Kuivannon kymppi. Tapahtuman jatko on ollut viimeiset vuodet vaakalaudalla ja tänä vuonna tapahtuma on ilmeisesti tullut ainakin toistaiseksi tiensä päähän. En ainakaan ole onnistunut mistään löytämään tietoa tämän vuoden kilpailusta. Harmi.

Kuivannon tilalle voisin harkita Aktia Maantiejuoksucupia, joka starttaa Vantalla 12.11.

Mitkä ovat sinun loppuvuoden tavoitteesi?

Kommentit

  1. Vantaa on mun suosikki. Ei ole liian kuuma ja siinä saman tylsän ympyrän juoksemisessa kerta toisensa jälkeen ympäri on jotain tuttua ja turvallista, tasaista tuskaa =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vantaa on hyvä vaihtoehto. Sää sopivan viileä, mutta shortseissa kuitenkin yleensä tarkenee.

      Poista
  2. Onko tuo "Lähtö-maali- kuva" kesäillan kympiltä? Saattasi ainaki olla.Hyviä lenkkejä! T.Utelias ja unelias Uuno

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys Uuno! Kesäillan kympiltäpä hyvinkin. Eipä olla törmätty kisoissa viime aikoina. :)

      Poista

Lähetä kommentti