torstai 20. lokakuuta 2016

Sehän näyttää ihan leivältä

Herkullinen pataleipä

"Sehän näyttää ihan leivältä", totesi tyttäremme uuniin kurkattuaan. Upean ulkonäön lisäksi tämä pataleipä oli muuten tosi hyvän makuista ja rapsakan tuntuista. Tuore leipä - mikäs sen parempaa. Kaikki tuli perheen kesken syötyä välipalalla.



Ohje tähän herkulliseen pataleipään:

3 ½ dl vettä
½ tl kuivahiivaa tai herneen kokoinen nokare tuorehiivaa
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja

rypsiöljyä padan voiteluun

Yhdistä kuivahiiva, suola ja jauhot. Lisää ainekset lämpimään veteen ja sekoita nopeasti. Älä vaivaa.

Peitä taikinakulho kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12-14 tunniksi.

Ripottele taikinan päälle kulhoon jauhoja ja käännä taikinaa pari kertaa kevyesti. Ripottele pinnalle vielä hieman jauhoja ja jätä taikina liinan alle kohoamaan puoleksi tunniksi.

Laita sillä välin uuni lämpiämään 225 asteeseen ja laita uunipata kylmään uuniin. Kun taikina on kohonnut, ota pata uunista ja sivele sen reunoille rypsiöljyä. Nosta taikina kuumaan pataan ja laita kansi päälle.

Laita pata uuniin ja paista sitä 30 minuuttia. Ota sen jälkeen kansi pois ja paista leipää vielä 15 minuuttia.

Kumoa leipä padasta ja anna sen hetki jäähtyä kevyesti liinalla peitettynä.

Herkuttele!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall