perjantai 6. tammikuuta 2017

Kasviksia puoli kiloa päivässä


Ravitsemussuositusten mukaan päivässä tulisi syödä puoli kiloa kasviksia. Tämä täyttyy noin viidestä omasta kourallisesta marjoja ja vihanneksia. Kasviksia tulisi myös syödä mahdollisimman värikkäästi.


Paikallisilla nuorisomessuilla oli sokeri- ja kasvisnäyttely. Ylimmässä kuvassa on hyvin havainnollistettu, kuinka paljon kouluikäisen tulisi päivässä kasviksia syödä. Melko helpostihan tuo puoli kiloa tulee täyteen, kun sen jakaa tasaisesti eri aterioille.

Esittelypisteellä oli myös hauska arvuuttelutehtävä, jossa piti pussin päältä tunnustella ja arvuutella sisällä olevaa kasvista. Ensimmäistä pussia päältä päin tunnustellessani arvioin sen sisällä olevan sitruunan. Sisältä tunnustellessani tunnistin sen avocadoksi. Toisessa pussissa ollut kiwi oli myös jännän tuntuinen. En sitäkään heti arvannut.


Energiamääriä kannattaa myös vertailla. Saman kalorimäärän saat syömällä 2,3 kg omenia tai 200 g irtokarkkeja. Voit valita myös joko kuusi suklaavohvelia tai täytetyn sämpylän ja banaanin. Kumpi on täyttävämpää? Kummasta saa samalla myös tärkeitä ravintoaineita?

Itselleni kasvikset maistuvat hyvin. Päivässä tulee varmasti täyteen suositeltu määrä. Nyt on kaupoissa saatavana edullisesti maukkaita persimoneja. Niillä saa mukavasti makeutta perussalaattiin.

2 kommenttia

 1. Hei!

  Olipa taas ihanan havainnollistava tämä sun blogiteksi. Vaikka tiedän nuo faktat, ne eivät jotenkin vaan tule todeksi ennen kuin ne näkee. Ja just toi Fasupalaharha.. Voisin syödö helposti kourallisen fasupaloja, mutta en rouskuttaa kulhollista omenoita.. Tämä oli ajankohtainen aihe, minulle koska olen aloittanut syömään terveellisesti ja kasviksia, marjoja tai hedelmiä kuuluu joka ruokailuun 200g - viidesti päivässä, joten kilo tulee syötyä ihan vaivatta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nämä on niitä asioita, jotka jokainen tietää, mutta käytännön toteutus helposti ontuu. Sulla kertyy kyllä hyvä määrä kasviksia päivässä!

   Poista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall