Lasse Virén Hölkkä 2017

Lasten lentävä lähtö
Juoksu tuntuu tällä hetkellä todella hyvältä, ja siitä tunteesta sain eilen nauttia Lassen Hölkässä. Olipa mahtavaa, että juoksu vihdoin kulki myös Myrskylän teillä. Edellinen reittiennätykseni oli vuodelta 2013.

Lasse Virén Hölkkä - kympin osallistujat lähtövaatteen alla
Juoksusää oli eilen aivan loistava: lämpötila noin 15 astetta ja ilma sateen jäljiltä mukavan hapekas. 
Lassen Hölkkään osallistui tänä vuonna reilusti yli 400 kuntoilijaa. Lapset kilvoittelivat kilometrin matkalla, aikuisilla oli valittavanaan reilun kympin ja puolimaratonin lisäksi kuuden kilometrin patikkasarja. Itse lähdin tuttuun tapaan 10,3 kilometrin matkalle. Sitä ennen sain kannustaa lastensarjalaisia, joita oli etenkin kymppivuotisten lähdössä mukana tungokseen asti. Lasten juoksuja on aina kiva seurata, kun he useimmiten säntäävät matkaan hymyssä suin. Askelkin heillä on upean lennokas, kuten ylimmästä kuvasta huomaa.

Puolimaratoonarit matkalla

Reitti kulki Myrskylän keskustan halki, ja ensimmäiset seitsemän kilometriä sai juosta asfaltilla. Loput kolme kiemurtelivat hyväkuntoisella hiekkatiellä. Lopussa oli vielä pätkä pehmoista pururataa ylämäkineen.

Oma juoksuni tuntui alusta lähtien hyvin vahvalta. Nautin matkasta, eikä kymppi tuntunut liian pitkältä. Ensimmäinen puolisko oli ajallisesti nopeampi, mutta toisaalta loppumatkasta oli kyllä enemmän ylämäkiä. 

Viimeinen jyrkkä ylämäki - vielä tossu nousee
Loppuaikani oli 46:53, ja sillä sijoituin naisten sarjassa viidennelle sijalle. Kuusi parasta palkittiin, joten sain kultaisen kädenpuristuksen olympiavoittaja Lasse Viréniltä. Reittiennätykseni parani yli neljä minuuttia. Naisten sarjan voitti vasta 15-vuotias Moona Korkealaakso kovalla ajalla 38:16.

Kommentit