keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Tavoitteet vuodelle 2016

Tänä vuonna 2016 haluan edelleen kehittyä juoksijana. Vaikka nautin juoksemisesta muutenkin, motivoi minua tällä hetkellä eniten omien tulosten parantaminen. Haluan selvittää, miten pitkälle rahkeeni riittävät. Tänäkin vuonna uskon keskittyväni kympin ja puolikkaan kisamatkoille. Molempien ennätyksestä kun saisi pari minuuttia napsaistua pois.


Juoksukalenteri tulee täyttymään useammasta paikallisesta hölkkätapahtumasta. Alkuvuodesta talvi-cupia, keväällä ja kesällä hölkkäkunkku-sarjaa. Näiden lisäksi pari puolikasta. HHM:lle eli Helsinki Half Marathonille olen jo ilmoittautunut. Uudistuneen reitin pitäisi olla entistä parempi. Syksylle sopisi taas vauhdikas Vantaan puolimaraton.

Uusien ennätysten eteen täytyy tietysti tehdä töitä. Toivottavasti osaan harjoitella oikein. Viisi treeniä viikossa tuntuu sopivalta. Päälle vielä lihaskuntoa ja tekniikkaa, sopivassa suhteessa pk:ta ja vauhtia. Juoksun lisäksi hyvä ruokavalio ja riittävästi unta.


Talvella pystyn toivottavasti korvaamaan osan pk-lenkeistä hiihtämällä. Kesällä jalat pitäisivät varmasti metsässä juoksemisesta, joten joitakin iltarasteja ohjelmaan varmaankin sisällytän.

Juoksemisesta on tullut minulle elämäntapa. Saan siitä valtavan paljon energiaa ja hyvää oloa. Nautin juoksemisesta ja hölkkäkisojen tunnelmasta. Hölkkätapahtumissa tapaa myös muita juoksemisesta innostuneita, mikä lisää mukavasti sosiaalisuutta muuten niin yksinäiseen harrastukseen. Pidempiin kisareissuihin pystyy myös kivasti yhdistämään yhteistä aikaa miehen kanssa.

Tämä vuosi tulee varmasti sisältämään uusia, huikeita kokemuksia ja itsensä ylittämistä - luultavasti myös pettymyksiä. Ennenkaikkea iloista meininkiä.

1 kommentti

  1. Kuulostaa hyviltä tavoiteilta. Ja muutenkin samantyylisiä ajatuksia juoksemisesta kuin itsellänikin. Bongasin aikaisemmista postauksista tuon cooperin tavoitteesi eli se 3000 metrin maaginen "haamuraja". Minulla on sama tavoite ja marraskuun testissä juoksin muutaman metrin sinua heikommin. Minun piti kirjoittaa kierrosajat myös ylös, mutta kiireessä unohtui moni muukin asia.

    Seuraan innolla harjoituksiasi ja kilpailuja. Seuraamalla toisia oppii itse paljon. =) Tsemppiä harjoitteluun ja kepeitä kilometrejä! =)

    VastaaPoista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall