Villasukat miehelle

Neulelehdet ja nettisivut ovat pullollaan kauniita naisille suunniteltuja villasukkamalleja. Miehille tuntuu välillä olevan vaikeuksia löytää muuta kuin perussukan ohjetta. Kokosin tähän muutamat neulomani villasukat, jotka soveltuvat hyvin myös miesten jalkaan. 

Aamu lakeuksilla -villasukat

Niina Laitisen suunnittelemat Aamu lakeuksilla -villasukat on neulottu Novitan 7 veljestä -villasekoitelangasta. Jussi-paidoistakin tutut pohjalaiset salmiakkikuviot on toteutettu ainaoikeinneuleena. Mallin oppii helposti ulkoa, joten sukat valmistuvat palmikkokuviostaan huolimatta joutuisasti.

Ohje: Novita Sukkalehti 2020

Lanka: Novita 7 Veljestä, hiekka (060)

Mörkö-villasukat

Mörkö-villasukat eivät ehkä sovellu vasta-alkajille, sillä ne on neulottu kirjoneuleena. Neulemallikaaviota saa seurata tiukasti, koska kuvio vaihtuu jokaisella puikolla ja kerroksella.

Ohje: Novita

Lanka: Novita Muumitalo, Muumipeikko (007) ja Haisuli (099) sekä Novita Muumilaakso, Silinterihattu (806), kirjontaan pieni nöttönen keltaista.

Körtti-villasukat

Kaksiväriset Körtti-villasukat on neulottu jättöneuleena. Sukissa neulotaan kerrallaan vain yhdellä värillä, ja kuvio muodostuu neulomatta nostetuista silmukoista. 

Ohje: Lankava

Lanka: Novita 7 Veljestä

Vihreät kohoneulevillasukat

Minna Metsäsen suunnittelemat kohoneulevillasukat ovat yksinkertaisen tyylikkäät. Eläväinen pinta neulotaan helposti oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Käyttämäni Polkka-lanka on monivärinen, joten kirjoneulekuviot muodostuvat itsestään. 

Ohje: Novita Syksy 2015 -lehti 

Lanka: Novita 7 Veljestä Polkka, metsä (836)

Super Mario -villasukat

Super Mario -villasukat on neulottu Novitan 7 Veljestä -langasta. Neuloin ensin perusvillasukat ruskealla ja turkoosilla värillä. Kuviot kirjoin päälle jälkikäteen. Googlaamalla löytyy hyviä malleja erilaisista Super Marioista sekä peliin liittyvistä hahmoista.

Ohje: Perusvillasukka 

Lanka: Novita 7 Veljestä

Kommentit