Uusi kympin ennätys Aktia-cupissa


Juoksu on viime aikoina tuntunut helpolta ja kevyeltä, joten lauantaina Aktia-maantiejuoksucupissa juoksemani uusi kympin ennätys ei ollut yllätys. Edellisen ennätykseni olin juossut yli neljä vuotta sitten Vauhdin Kevätjuoksussa.

Vantaan lauantainen sää oli juoksuun ihanteellinen: yksi plussa-aste, ilma tuuleton ja sateeton. Numerolappua jonottaessani hytisin kylmästä, mutta alkuverkan aikana sain kroppani hyvin lämpimäksi. Lähtöviivalla päätin riisua vielä pääpannan ja käsineet. Eturivistä syöksyttiin matkaan sortseissa.


Kiihdytin alussa reippaasti vauhtiani ja löysin hyvin tilaa alun ruuhkassakin. Ensimmäinen alamäkivoittoinen kilometri kulki aikaan 4.10. Niin kovaa en ole aikoihin kilpailuani aloittanutkaan. Koska vauhtini siitä luonnollisesti hieman tasaantui, tuntui ensimmäisillä kilometreillä, etten päässyt oikein kenenkään peesiin. Jäin jälkeen edelläni kulkevista, ja takaa tulevatkin painelivat turhan kovaa ohitse. Onneksi osallistujia oli sen verran paljon, että lopulta löysin sopivan paikan pienessä ryhmässä. Seuraavat kolme kilometriä tasaisella asvaltilla taittuivat 4.24-tahdilla. Vauhti ei hyytynyt edes neljännen kilometrin ylämäessä. Siinä vaiheessa vastaan tulleet kärjen juoksijat toivat mukavasti pirteyttä omaankin juoksuuni.


Juoksuni tuntui viiden kilometrin kääntöpaikan kohdalla erittäin hyvältä. Ohittelin jopa muutamia kanssakilpailijoita. Kilometrit tuntuivat myös täyttyvän nopeaan, ja ihmettelin vain joka kerta, kun kello piippasi alle 4.30-tahteja. Seitsemässä kilometrissä aloin jo uskoa kovaan loppuaikaan. Puuskutin toki siinä vaiheessa todella paljon, mutta jalat eivät tuntuneet väsyneiltä, enkä joutunut tekemään töitä vauhdin ylläpitämiseksi. Jalat vain kiidättivät minua kohti uutta ennätystäni. 

Maalissa kello pysähtyi uuteen ennätysaikaan 44:07. Keskitahdiksi muodostui 4.24 min./km. Edellinen ennätykseni parani 25 sekuntia.

Kommentit