Yhtä jumppaa

Olen kuluneen viikon aikana todennut useamman kerran ääneen, että elämäni on nykyään yhtä jumppaa. Aamutoimien jälkeen venyttelyä, työpäivän päätteeksi venyttelyä ja vielä illalla ennen nukkumaanmenoa venyttelyä. Lisäksi olen tehnyt tehostetusti lihaskuntoliikkeitä. Teen perinteisiä reiteen, pakaraan ja lonkankoukistajiin kohdistuvia harjoituksia.  

Jo pitkään vaivanneeseen takareiden kipuiluun ei ole löytynyt muuta syytä kuin kireät lihakset. Huomattavaa kireyttä on etenkin oireilevassa oikeassa jalassa. Jalat on nyt kahteen kertaan hierottu, ja käsittely uusitaan vielä parin viikon päästä. Oireilun aiheuttajaksi on arveltu myös piriformista, joten siihen kohdistuva venyttely kuuluu myös repertuaariini.

Juoksulenkeillä olen käynyt nelisen kertaa viikossa. Kipuilua tuntuu vaihtelevasti reisissä ja pakaroissa. Kevyillä lenkeillä vaiva ei juoksemista hidasta, mutta ei se täysin oireetontakaan ole. Lyhyitä, kovavauhtisia vetoja en edelleenkään pysty tekemään, koska kipu ottaa niin voimakkaasti jalkoihin kiinni. Myös esimerkiksi selinmakuulla oikeaa jalkaa ylös nostettaessa takareiden kipu terävöityy. 

Haaveilen nautinnollisista vetotreeneistä. Kun saisi painella kepeillä jaloilla kilsan tai kahden vetoja. Tai viilettää kahdeksan kilometriä helppoa, reipasta. Niin että meno todella tuntuisi helpolta ja kevyeltä. Tällä hetkellä hidaskin vauhti pistää puuskuttamaan ja sykkeet ovat normaalia korkeammat. Tai että tapahtuisi edes jotakin edistystä paranemisen suhteen. Nyt tilanne tuntuu junnaavan vain paikallaan. Olin haaveillut myös jostakin ulkomaisesta puolimaratonista ensi keväänä. Varaus olisi hyvä tehdä jo tämän vuoden puolella, mutta enhän edes tiedä, pääsenkö talvella kunnolla treenaamaan. 

Tulevana lauantaina juostaan Vantaan maraton. Olen monena vuotena päättänyt siellä kilpailukauteni. Reissuun yhdistetty hotelliyö on samalla ollut piristävä irtiotto arkeen. Tänä vuonna joudun tyytymään tuloslistan selailuun. Lähtölistalta löytyy monia tuttuja nimiä. Toivottavasti heillä askel on kisassa kepeä.

Kommentit