lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kisaraportti: Helsinki Half Marathon 2015

Helsinki Half Marathon eli HHM juostiin tänään aamupäivällä aurinkoisessa säässä. Saavuimme Helsinkiin jo eilen ja haimme kilpailunumerot Kansalaistorilta. Yöksi olimme varanneet hotellihuoneen kilpailun aikaisen alkamisajan vuoksi. Hotelli osoittautuikin oivaksi valinnaksi. Siitä oli lyhyt matka hölkötellä aamulla kisapaikalle ja kisan jälkeen ehti vielä suihkuun ennen huoneen luovuttamista.

Nukuin yöni melko huonosti, mutta aamulla heräsin pirteänä kisa-aamuun. Taivas oli pilvetön ja lämpötila kohonnut jo turhankin korkealle. Shortseissa ja t-paidassa tarkeni hyvin jo ennen juoksua. Hyvissä fiiliksissä siirryimme toiseen lähtökarsinaan odottamaan lähtölaukausta.

Lähdön jälkeen ei onneksi muodostunut suurempia ruuhkia, vaan pääsin heti alusta asti juoksemaan omaa vauhtiani. Mukavasti siis lähti juoksu käyntiin alle vitosen kilometrivauhdilla. Mutta jo muutaman kilometrin jälkeen tajusin, että tänään ei ennätyksiä tavoitella. Juoksu tuntui raskaalta, poissa oli helppous ja lennokkuus. 13 kilometriin jaksoin sinnitellä, mutta sitä seuranneet 5 km Arabianrannan hiekkateillä olivat todella rankkoja. Vauhti tippui ja jalat painoivat. Kilometriajat painuivat 5.10:een. Jonkun naisen peesissä sinnittelin, kunnes viimeisellä kilometrillä löysin vielä uuden vaihteen ja painoin ohi. Loppuaikani 1:46:28.


Vaikka juoksu oli raskas, eikä tavoite täyttynyt, olin maalissa silti tyytyväinen juoksuun. Iloinen siitä, että jaksoin lopppun asti, enkä luovuttanut.  Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan. Hyvät järjestelyt, kiva reitti ja mukava tunnelma. Ennen kaikkea myös mukava irtiotto arjesta yhdessä miehen kanssa.

Tämä oli toinen puolikas tänä vuonna. Molemmissa olen mieheni voittanut. Joten tilanne 2-0 minulle!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall