keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kesäkauden kilpailujen suunnittelua

Uusimman Juoksija-lehden välissä tuli Juoksukalenteri. Sen avulla on hauska suunnitella kesäkauden kilpailuohjelmaa. Juoksukalenteriin on listattu Suomessa järjestettäviä hölkkä- ja juoksutapahtumia. Luen sitä ihan yhtä innokkaasti kuin varsinaista Juoksija-lehteäkin.


Kesäkauden kilpailujen runko on pitkälti sama kuin viime vuonnakin, mutta aina on kiva mietiskellä uusia vaihtoehtoja. Suunnitelmat saattavat myös muuttua kauden edetessä kunnon ja mielenkiinnon mukaan. Kaikissa kilpailuissa en tavoittele ennätyksiä vaan otan ne ohjelmaan kovavauhtisena harjoituksena.

Juoksukalenterista on myös kiva bongailla hauskoja tapahtumanimiä. Osallistuisinko tänä vuonna Viisarinkääntöhölkkään, Komian kirkon hölkkään, Kurrenkierrokselle, Pöllyvaaran maastohölkkään, Häjyjen vuorijuoksuun, Kiimasen savulenkille, Hevonkuusen heinähölkkään, Unikeon aamuhölkkään, Masokistin unelmaan tai Puijon puserrukseen?


Kesäkauden rungon muodostavat seuraavat kilpailut:

28.3. Munahölkkä, Hamina
24.4. Teutjärven ympärijuoksu, Loviisa
28.4. Suijankosken juoksu, Kouvola

11.6. Helsinki Half Marathon, Helsinki
22.6. Jannen Iltalenkki, Elimäki

14.7. Kesäillan Kymppi, Artjärvi
28.7. Iitti-hölkkä, Iitti

Monia muitakin kiinostavia tapahtumia olisi tarjolla, mutta harmillisesti tulee päällekäisyyksiä. Lisäksi suosin mieluiten lyhyen etäisyyden päässä olevia kilpailuja. Lähialueen kilpailuissa on aina myös tuttuja kilpakumppaneita, joiden kanssa on mukava vaihtaa kuulumisia.

HHM lienee kevätkauden päätavoitteeni, vaikkakin toivon tällä kaudella pystyväni parantamaan erityisesti kympin kilpavauhtiani. Kolme kuukautta enää aikaa H-hetkeen. Täytynee lisätä harjoitteluun vauhdikkaiden lenkkien määrää.

Kevään ensimmäiseen starttiin aikaa vajaa kolme viikkoa!

1 kommentti

  1. Heh hauskoja tapahtumia olet bongannut, pienissä tapahtumissa on tosiaan ihan erityistä tunnelmaa!:) Itse en ole vielä päättänyt yhtäkään osallistumista, mutta ehkä pikkuhiljaa.. :)

    VastaaPoista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall