perjantai 12. toukokuuta 2017

Ensimmäinen puolimaraton - Helsinki City Run 2004

Helsinki City Run - osallistumispaita vuodelta 2004 - puuvillaa tietysti
Juoksin elämäni ensimmäisen puolimaratonin vuonna 2004 Helsinki City Runilla eli HCR:lla. Mukana juoksuporukassa olivat myös mieheni sekä vanhempani. Harmikseni minulla ei ole tuolta ajalta tallella mitään juoksupäiväkirjaa, lienenkö sellaista pitänytkään, joten en pysty sanomaan, millaisella valmistautumisella kilpailuun lähdettiin. Säännöllistä juoksuharrastusta taustalla jonkin verran kuitenkin oli.

Sykemittari minulla tuohon aikaan oli, mutta se ei vielä mitannut matkaa, eikä sen tietoja pystynyt siirtämään tietokoneelle. Pääsimme kilpailussa testaamaan jotain uutta olkavarteen kiinnitettävää sykemittaria, joka tallensi sykkeet ja vauhdit, mutta siitäkään ei ole tallella kaikkia tietoja.

Arkistokuva vuodelta 2004
Puolimaraton oli tuohon aikaan vielä melkoisen uusi juttu. Juostessa ei vielä juurikaan käytetty teknisiä vaatteita. Ihmisillä oli päällään puuvillapaitoja ja verkkarihousuja.

Vuoden 2004 Helsinki City Runilla maaliin juoksi reilut 2600 osallistujaa. Olen päiväkirjaani kirjoittanut, että lämpötila oli +14 astetta ja aurinko lämmitti. Lähdimme matkaan porukan häntäpäästä. Massan takia ensimmäinen kilometri oli todella hidas, lähes yhdeksän minuuttia. Minulla kulki alusta alkaen todella kevyesti, muut joutuivat jopa toppuuttelemaan, etten liikaa innostunut. Mitään juoksusuunnitelmaa minulla ei ollut, eikä mitään aikatavoitettakaan. Tavoitteena oli jaksaa juosta koko matka ja päästä maaliin. Koko matkan keskinopeus on ollut 10,2 km/h. Loppuaikani 2:04 oli iloinen yllätys. Juoksuni on ollut ilmeisesti nousujohteinen, sillä olen päiväkirjaani kirjoittanut, että loppumatkasta selkiä tuli yhä enemmän vastaan.

Seuraava HCR oli juoksutauon vuoksi vuorossa vasta vuonna 2012, jolloin kahden tunnin maaginen raja alittui juuri ja juuri.

P.S. Olen myöhemmin tuloksista katsonut, että vuoden 2004 HCR:n voitti Janne Sakkara ajalla 1:12:46. Nykyään Janne on tullut tutuksi paikallisista hölkkätapahtumista sekä tietysti Jannen Iltalenkiltä.

2 kommenttia

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall