keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Orimattilan uudenvuoden yöjuoksu 2017Osallistuin uudenvuodenaattona Orimattilan yöjuoksuun, jossa startti tapahtui rakettien paukkuessa iltaseitsemältä. Lämpötila oli pari astetta pakkasen puolella, ja tiet lumiset ja osin liukkaat. Osallistujamäärä jäi tänä vuonna harmillisen vähäiseksi, mihin varmasti osaltaan vaikutti se, ettei tästä perinteisestä juoksusta löytynyt vielä kahta viikkoa ennen tapahtumaa mitään tietoa netistä.


Lähdin matkaan nastakengillä, mutta mies oli pärjännyt hyvin tavallisillakin tossuilla. Itse halusin ottaa varman päälle, jottei alamäissä ja mutkissa tarvinnut suotta varoa askeltaan. Alkuverryttelyssä juoksuni tuntui todella helpolta ja kevyeltä. Ja siltä se tuntui kilpailussakin ensimmäisten kilometrien aikana, jotka juoksin osittain alamäkeen alle 4.30-vauhdilla. Puolivälin jälkeen matka alkoi kuitenkin painaa, joten vauhti hidastui selvästi viidennessä ja kuudennessa kilometrissä. Kahden viimeisen kilometrin aikana sain hitusen tsempattua, kun yritin pysyä minut ohittaneen naisen perässä. Voimia ei kuitenkaan enää ollut niin paljoa, että olisin pystynyt sijoituksesta taistelemaan.Reitin varrella oli taas mukavasti yleisöä, joka liikenteenohjaajien ohella upeasti kannusti. Hyvä, hyvä -huutoja sai kuulla useaan otteeseen, ja lehmänkellot kilkattivat. Tästä taas pisteet Orimattilan porukoille. Arvonnasta voitin vielä itselleni villasukat ja mies maisemakalenterin. Molemmat pääsivät heti käyttöön.

Loppuaikani noin 8,6 kilometrin matkalla oli 40:23, jolloin keskitahdiksi muodostui 4.41 min./km. Varsin hyvä suoritus lumisilla teillä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall