maanantai 8. tammikuuta 2018

Juoksuvuoteni 2017


Vuosi 2017 oli minulle juoksun juhlaa. Nautin tavoitteellisesta harjoittelusta, ja se tuotti myös loistavaa tulosta: paransin vuoden aikana sekä kympin että puolimaratonin ennätystäni. Juostuja kilometrejä vuoteen kertyi hitusen vaille 1900, joka on melko lailla sama määrä kuin edellisvuotenakin. Olen kiitollinen siitä, että sain harjoitella terveenä.

Osallistuin vuoden aikana kahdelle puolimaratonille: kesäkuussa Helsinki Half Marathon ja lokakuussa Vantaan maraton. Lisäksi kiersin lähialueen tuttuja hölkkäkilpailuja, joissa matkat vaihtelivat Pentin hölkän neljän kilometrin pyrähdyksestä Helsinki Street Runin seitsemääntoista hellekilometriin. Kisastartteja vuoteen kertyi yhteensä 16. Koen että nämä hölkkätapahtumat ovat koko juoksuharrastukseni suola. Nautin tapahtumien tunnelmasta, toisten juoksijoiden kohtaamisesta ja useimmiten myös itse suorituksesta. Kun kunto on kohdallaan, kovakin juoksu tuntuu kevyeltä.


Kävin vuoden alussa Pajulahdessa määrittämässä kynnyssykkeeni ja niiden mukaisesti olen harjoitellut: peruslenkit riittävän hitaasti matalilla sykkeillä, kerran kaksi viikossa vauhtia on haettu selvästi reippaammalla tahdilla.

Kilpailukausi alkoi loistavalla ennätysjuoksulla Vauhdin kevätjuoksussa. Sulilla teillä ja nopealla reitillä juoksin uudeksi kympin ennätyksekseni 44:32. Olin aikoinaan todennut, että olen juoksu-urani huipulla, jos joskus alitan kympillä 45 minuuttia. Joten tässä sitä nyt ollaan - juoksu-urani huipulla!


Keväällä juoksin vielä toisen loistavan kilpailun Suijankoskella, jossa kuuden kilometrin matkalla keskivauhtini oli 4.21 min./km. Kesäkuinen HHM sen sijaan oli pettymys. Vauhti hiipui totaalisesti puolivälin jälkeen, enkä pystynyt kunnolla nauttimaan ison tapahtuman hienosta tunnelmasta.

Pettymys onneksi unohtui nopeasti ja katse kohdistui lokakuun Vantaan puolimaratonille. Tunsin olevani hyvässä kunnossa, mistä todisteita antoivat loistava kaksikko: Pentti ja Lasse. Vantaalla sainkin sitten nauttia todellisesta juoksun huumasta. Loppuaika 1:38:02 on uusi, upea ennätykseni.

Tänä vuonna 2018 toivon saavani edelleen kokea juoksun huumaa ja sen tuomaa hyvää fiilistä. Kilpailuissa koittaa uusi aika, kun pääsen kovatasoisten kanssakilpailijoiden seuraan N40-sarjaan!

2 kommenttia

  1. Huikeita juoksuja ja inspiraatiota! Ootte te neljäkymppiset kyllä kovia!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Juoksija paranee vanhetessaan, vai miten se sanonta nyt menikään... Ainakin näin harrastelijatasolla. :)

      Poista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall