perjantai 16. maaliskuuta 2018

Kevään kolme kovaa


Kevään juoksukalenterini rakentuu kolmen kotimaisen juoksutapahtuman ympärille. Kahden puolimaratonin lisäksi osallistun lyhyemmille matkoille. Ohjelmassa on sekä massatapahtumia että pieniä kylähölkkiä.

Aikuisurheiluliiton SM-puolimaraton Vierumäellä 14.4.2018

Suomen aikuisurheiluliiton eli SAULin SM-puolimaraton juostaan samana päivänä yleisen sarjan SM-maantiejuoksun kanssa. Päätin osallistumisestani liittyessäni vuodenvaihteessa paikallisen urheiluveteraaniseuran jäseneksi. Myös tapahtuman läheinen sijainti ja huhtikuun mahdollinen hyvä juoksusää puolsivat osallistumista.

Onhan se kiva osallistua ihan Suomen mestaruuskilpailuihin, kun niihin kerran iän puolesta pääsen. Mielenkiintoista tässä kilpailussa on myös se, että matka juostaan reilun kolmen kilometrin kierroksina. Erittäin katsojaystävällinenkin siis. (Vink, vink kannustajat!)


Helsinki City Running Day Helsingissä 19.5.2018

SUL on uudistanut juoksutapahtumiansa ja siirtänyt perinteisesti elokuussa juostun Helsinki City Marathonin samalle päivälle Helsinki City Run -puolimaratonin kanssa. Näiden lisäksi tarjolla on viiden kilometrin katujuoksu, maratonviesti ja perheen pienimmille suunnattu Minimarathon. Siitä luulisi löytyvän jokaiselle sopiva matka osallistuttavaksi.

Sain tammikuussa kutsun tapahtuman esittelytilaisuuteen ja sen myötä ilmaisen osallistumisen valitsemalleni matkalle. Koska kevään ohjelmassani oli jo kaksi puolikasta, halusin täällä juosta lyhyemmän matkan. Maratonviesti olisi ollut todella houkutteleva, mutta päädyin lopulta valitsemaan vitosen. Virallisesti mitatulla reitillä saisin viideltä kilometriltäkin tilastokelpoisen ajan.

Helsinki City Marathon on yleensä houkutellut hyvin kannustajia reitin varrelle, ja sellaisessa tapahtumassa on aina kiva olla mukana.

Helsinki Half Marathon Helsingissä 9.6.2018

Viidettä kertaa mukana tässä viidettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa. Puolimaratonin reitti kulkee läpi kauniin pääkaupunkimme. Varhainen lähtöaika klo 8.45 sopii minulle. Ei tarvitse koko päivää lähtöä jännittää. Lämpötilakaan ei toivottavasti ehdi kivuta kovin korkealle.

Näiden kolmen kovan kilpailun lisäksi osallistun paikallisiin kylähölkkiin, joissa myös on oma mukava tunnelmansa. Kylähölkkiin voi ilmoittautua fiiliksen mukaan vaikka vasta kisapäivänä, kun osallistumismaksut eivät onneksi ole isojen tapahtumien luokkaa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall