Haaga Run - vauhtia etsimässä


Lähdin lauantaina etsimään kateissa olevaa juoksuvauhtiani Helsingistä. Haaga Run tarjosi tasaista viiden ja kymmenen kilometrin matkaa. Ajattelin vauhtini löytyvän helpommin lyhyemmältä.

Runner's High'n ja FC Pohun yhteistyössä järjestämä Haaga Run kilpailtiin nyt toista kertaa. Kilpailunumerot haettiin Lassilan liikuntapuistosta, jossa oli myös maali. Lähtö sen sijaan tapahtui Runar Schildin puistosta, noin 700 metrin päässä maalialueelta.



Lähdimme kaikki 130 osallistujaa yhtä aikaa matkaan. Reitti eteni pääosin asfaltilla. Viimeinen kilometri oli hiekkapohjaa. Oma juoksuni tuntui taas alusta lähtien jotenkin raskaalta. Lennokkuus oli kaukana, ja juoksu melkoisen väkinäistä. Ensimmäinen kilometri taittui aikaan 4.30, ja sillä tahdilla painelin melko tasaisesti loputkin neljä. Matka alkoi lopussa jo painaa. En olisi pystynyt juoksemaan kovempaa, enkä toisaalta tuolla tahdilla yhtään pidempäänkään. Viisi kilometriä oli siis tänään juuri sopiva matka.


Loppuaikani viiden kilmetrin matkalla oli 22:30. Hieno aika, mutta kovempaakin olen päässyt. Peruslenkit kulkevat tällä hetkellä oikein  kivasti. Se juoksun lennokkuus kun vielä jostain löytyisi.

Kommentit