Helsinki Spring Marathonin ja Saulin puolikkaallaSuomen Aikuisurheiluliiton SM-puolimaraton juostiin tänä vuonna Helsinki Spring Marathonin yhteydessä. Kaikkinensa puolimaratonilla oli osallistujia vajaat 400. Lisäksi samaa reittiä kiersivät maratoonarit ja kympin juoksijat.

Ilma oli pilvinen ja hieman tuulinen. Lämpötila + 6°C. Sää tuntui verkkaillessa melko kylmältä, mutta kilpailuun valitsin silti shortsit ja ohuen, pitkähihaisen puseron. Hyvin niillä tarkenin.


Startti tapahtui klo 15, jolloin maratoonarit olivat olleet matkalla kaksi tuntia. Huono onni oli niillä maratoonareilla, jotka sattuivat lähtemään uudelle kierrokselle juuri puolikkaan lähtölaukauksen pamahtaessa. Katu oli hetkessä ihan tukossa. Itsekin olin ryhmittynyt lähdössä turhan taakse, ja jouduin puikkelehtimaan pientareita pitkin. Onneksi ruuhka oli nopeasti ohi, ja pääsin juoksemaan omaa vauhtiani.

Ensimmäisellä kierroksella nautin todella paljon juoksustani. Askel oli tasaisella asfalttireitillä kepeä. Sain ilokseni vielä juosta kahden juoksijan kanssa samassa ryhmässä, jossa vauhti pysyi hyvin tasaisena. Mukava oli matkaa muutenkin taittaa, kun pääosin sai itse tuoreilla jaloilla ohitella edessä meneviä maratoonareita. Puolivälissä olo oli hyvä, ja edessä toinen kierros nyt jo tuttua reittiä.


Kolmeentoista kilometriin asti vauhti pysyi hyvänä, mutta sen jälkeen alkoi kroppa hyytyä. Juoksu ei sinällään tuntunut pahalta, mutta kankeampaa se oli ja hitaampaa. Ei auttanut muu, kuin edetä kilometri kerrallaan. Iloisten liikenteenohjaajien kannustukset toivat piristystä. Samoin ohitseni ajanut pyöräilijä, joka kehui, kuinka jalat vielä hyvin nousevat. Itse puolestani kannustin minua ohittaneita juoksijoita ja samalla yritin vielä päästä jonkun imuun. Viimeisellä kilometrillä sain jopa tsempattua niin, että se oli lopulta kisan kovin kilometrini aikaan 4.30.

Loppuaikaani,1:39:08, olen oikein tyytyväinen.

Kiva oli taas käydä kisaamassa ja nauttia hyvin kulkeneesta juoksusta sekä kilpailun tunnelmasta. Mukava oli myös vaihtaa kuulumisia monen tapahtumassa mukana olleen juoksututtuni kanssa.

Kommentit