Juoksutavoitteeni vuodelle 2022

Voi miten haluaisin jo merkitä kalenteriini kevään juoksutapahtumia! Yleensä olen aloittanut kilpailukauteni maaliskuussa ja kiertänyt kisoja tasaisesti läpi huhti- ja toukokuun. Kesällä on monesti omaan makuuni turhan lämmin, joten silloin osallistun vain muutamaan tapahtumaan kilpailuvireen ylläpitämiseksi. Syyskuusta lähtien tähyilen taas enemmän ennätysyrityksiin sopivia reittejä. 

Tällä hetkellä kilpailukalenteriini on merkitty maaliskuussa järjestettävä Vantaan Maantiejuoksucup sekä toukokuulle viime vuodelta siirtyneet Helsinki City 5 ja Uusi Lahti -juoksu. Huhtikuussa juoksisin mielelläni puolimaratonin, jos sopivan tapahtuman löydän. Helsinki Spring Marathon voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Mukaan mahtuisi myös tuttuja kylähölkkiä, mutta niistä ei vielä löydy mitään tietoa. Toivon todella, että korona ei ole kokonaan tukahduttanut talkoovoimin järjestettyjä pieniä kylätapahtumia.  

Kylähölkässä maalaismaisemissa

Juoksutavoitteeni pohjautuvat siis pitkälti juoksukisojen kiertämiseen. Nautin kisojen tunnelmasta, mutta tavoittelen edelleen myös ennätysaikoja. Osallistun mieluiten 5-10 kilometrin mittaisille matkoille sekä puolimaratonille, mutta maratonille tai polku-ultraan en haikaile. En tavoittele vuoteen tiettyä kilometrimäärää, vaan pyrin harjoittelemaan mahdollisimman laadukkaasti tärkeimpiä kilpailuja varten. Kierrän useimpia hölkkätapahtumia myös harjoitusmielessä. Virallisia ennätyksiä tavoittelen muutamissa kympin tai puolikkaan kisoissa. Niihin pyrin valitsemaan nopean ja tasaisen asvalttireitin. Tutut kyläkisat toimivat myös oivallisina kunnon mittareina, kun omaa aikaa voi verrata edelliseen samalla reitillä juostuun tulokseen.

Ennen kaikkea tavoittelen tietysti ehjää juoksuvuotta, jonka aikana saisin nauttia kepeistä askeleista niin harjoituslenkeillä kuin kisoissa. 

Kommentit