Käärijän tahdissa Helsinki City Running Dayssä

Helsinki City Running Day on juoksijan juhlaa. Iso tapahtuma kokoaa yhteen juoksun ystäviä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Yksin ei tarvitse matkaa taittaa, ja innostava juoksuelämys alkaa jo exposta numeroa haettaessa. Tänä vuonna sääkin oli ihanan aurinkoinen, joskin itse juoksuun turhan kuuma. Tapahtumaan oli ilmoittautunut yhteensä 14 500 juoksijaa. Perjantai-iltana lapset kirmasivat oman minimaratoninsa, lauantain matkavalikoimassa oli viiden kilometrin lisäksi puolimaraton ja maraton. Olin juossut puolimaratonin huhtikuun alussa Berliinissä, joten viiden kilometrin pyrähdys oli itselleni oikein sopiva.

Maratoonarit starttasivat Käärijän Cha Cha Chan tahdissa puoli kymmeneltä aamupäivällä ja suuntasivat kauniisti kevätauringossa kimaltelevan Töölönlahden rantamille. Vitosen lähtö tapahtui puoli tuntia myöhemmin, mutta reitti suuntautui Mannerheimintien remontin vuoksi kohti Vauhtitietä. Alppipuiston koukkauksen jälkeen ohitettiin Eläintarhan kenttä ja palattiin kohti Olympiastadionia. Reittiä oli etukäteen mainostettu nopeaksi ja tasaiseksi, mutta sitä se ei ollut. Mäkiä oli useampia, samoin tiukkoja käännöksiä. Maisematkaan eivät kovin kummoisia olleet. Kannustusta olisin matkan varrelle myös toivonut.

Vauhdin hurmaa Vauhtitiellä. Kuva: Petteri Jokela

Hitusen lannistavaa oli myös se, että reitti sivusi Olympiastadionin reunamia jo kolmen kilometrin kohdalla, mutta silti edessä oli vielä kahden kilometrin koukkaus etupihan ympäri ennen kuin kaarsimme sisään Stadionin portista. Oma juoksuni tuntui hyvältä koko matkan, joskaan ihan kaikkea en saanut itsestäni irti. Puuskutus olisi voinut olla lopussa kovempaakin. Maalissa sain osallistujamitalin ja kelpo kassillisen sponsoreiden tuotteita.

Puolimaratoonarit Musiikkitalon edustalla

Kelloni pysähtyi maalissa aikaan 22:20, joka on kaksi sekuntia kovempaa kuin viime vuonna. Keskitahdiksi muodostui 4:28 min./km. Edelleen olisin toivonut pystyväni kovempaan vauhtiin, mutta se ei ollut ensisijainen tavoite Helsinki City Running Dayhin osallistumisessani. Isossa tapahtumassa nautin eniten aurinkoisesta tunnelmasta, tuttujen kohtaamisesta, kannustuksesta ja matkailusta. Ne kaikki täyttyivät erinomaisesti.

Kommentit