Kesäillan Kymppi 2023

Kesäillan Kymppi järjestettiin taas kolmen koronataukovuoden jälkeen Artjärven maalaismaisemissa. Paikalla oli ilahduttavasti lähes sata juoksijaa, jotka osallistuivat joko kuuden tai kymmenen kilometrin matkalle. Ilta oli kesäisen lämmin, + 24°C, mutta aurinko oli juoksun aikana onneksi pilvessä.

Pisimmät juoksijat olivat vaarassa jäädä lähdössä kiinni maalivaatteeseen. 

Alkuverryttelyssä tekemäni kovavauhtiset kiihdytykset tuntuivat kovin hengästyttäviltä ja samalta tuntuivat ensimmäiset kilometrit itse kisassakin, vaikken aloittanutkaan edes kovin kovaa. Alkumatkasta kuljimme useiden hevosaitausten ohitse. Ihmettelipä yksi aasikin menoamme. Mukava oli kesäisessä illassa juosta upeissa maalaismaisemissa.

Edellisestä Kesäillan Kympistäni oli aikaa jo neljä vuotta, joten olin osin unohtanut, miten mäkinen reitti olikaan. Ihan en askeltani saanut kunnolla rullaamaan, mutta alun hengästyminen sentään tasaantui matkan edetessä. Jaksoin hyvin omaa, tasaista vauhtiani, ja lopussakin oli vielä hyvin voimia kivuta kilometrin mittaista ylämäkeä maaliin asti. Muutamia selkiäkin tuli loppumatkasta vastaan. Reitin varrella oli kivasti kannustusta, ja jokaiselle vilkuttelin kiitokseksi. Usein kannustus siitä vielä yltyi. 

Viimeinen kilometri paineltiin kokonaan ylämäkeä.

Maalissa oma kelloni näytti matkan pituudeksi 10,2 kilometriä ja loppuajaksi 48:42, jolloin keskitahdiksi muodostui 4:46 min./km. Huomattavasti kovempaakin olen matkan joskus taittanut, mutta siitä on jo useampi vuosi aikaa. En ole tänä vuonna oikein saanut itseäni niin hyvään kuntoon, että pystyisin juoksemaan kovaa. Kaipaan kyllä sitä fiilistä, kun juoksu on helppoa ja kovasti hengästyneenäkin pystyy ylläpitämään vauhtia. Nyt juoksuni oli sellaista tasapaksua etenemistä, josta puuttui taistelutahto. Kesäillan Kympistä jäi siltikin oikein hyvä fiilis. Mieli tekee jo uudelleen viivalle. Mitäpä sitä muutakaan kesäisenä perjantai-iltana tekisi, kuin nauttisi juoksun huumasta, tuttujen tapaamisesta ja järjestäjän tarjoamasta hot dogista.

Kommentit