torstai 31. joulukuuta 2015

Vuonna 2015...

Yksi vuosi säännöllistä juoksuharrastusta taas takana. Olen nauttinut niin juoksusta, hiihtämisestä kuin suunnistamisestakin. Ennätyksiäkin on saavutettu.Alkuvuodesta oli kiva korvata osa juoksulenkeistä hiihtämällä. En koe hallitsevani hiihtotekniikkaa kovinkaan hyvin, mutta silti hiihtolenkit tuntuivat useimmiten paljon helpommilta kuin juoksulenkit. Mäkisellä pururadalla sykkeet kohosivat helposti korkealle, mutta tasaisella pellolla oli hyvä hiihtää viikon pitkät lenkit. Perinteisellä tyylillä lähes kaikki hiihtoni hiihdin.

Osallistuin vuoden aikana 16 hölkkä-/juoksukilpailuun. Puolet tapahtumista oli sellaisia, joihin olin osallistunut myös edellisvuosina. Niistä kuudessa paransin entistä ennätystäni. Kympin uudeksi ennätysajaksi kirjautui 47.10.


Juoksin vuoden aikana neljä puolimaratonia: kaksi keväällä ja kaksi syksyllä. Kauden ensimmäinen puolikas oli toukokuussa Kouvolassa. Juoksu oli tuntunut kilpailua edeltävällä viikolla ja alkuverkankin aikana todella kevyeltä ja helpolta, joten odotin hyvää tulosta. Siksi loppuaika 1:45:07 on hienoinen pettymys. Vaikkakin paransin edellistä ennätystäni puoli minuuttia. Kesäkuussa juostiin järjestyksessään toinen Helsinki Half Marathon. Juoksu tuntui tuolloin raskaalta, eikä ennätysaikoja saavutettu. Uusittu reitti oli mieleen.

Kesällä hidastin selvästi pitkien lenkkieni vauhtia, jotta juoksu tuntuisi taas kevyemmältä ja peruskunto nousisi. Odotin hyviä tuloksia Espoon rantapuolikkaalta. Vaan eipä juoksu kisapäivänä kulkenut. Puolivälissä uuvuin totaalisesti ja loppuaika painui 1:55:een. Siksi päätin osallistua vielä Vantaan puolimaratonille. Siellä juoksu puolestaan kulki. Nautin juoksusta ja tapahtuman tunnelmasta. Nautiskellen uusi ennätysaika 1:43:48.


Kesällä päätin aloittaa uuden harrastuksen ja lähdin mukaan suunnistuskouluun. Onnistumisen iloa koin iltarasteilla yhdessä mieheni kanssa. Vielä en metsään yksinäni kartan kanssa uskaltautunut. Metsässä samoilu toi mukavaa vaihtelua tavalliseen juoksemiseen.

Olen aiemmin ollut laiska tekemään lihaskuntoa ja vielä vähemmän tekniikkaharjoituksia. Siksi olen iloinen, että pääsin mukaan yleisurheiluseuran yhteisharjoituksiin. Puolitoista tuntia treeniä hujahtaa täyteen nopeasti.

Vauhdikkaita juoksukilometrejä vuodelle 2016!

6 kommenttia

 1. Hienoja enkkoja! Kaikkea hyvää uudelle vuodelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää uutta vuotta! Mielenkiinnolla olen tutustunut sinun blogiisi.

   Poista
 2. Vautsi vau!Onpas sinulla ollut onnistunut vuosi. Kisojesi määräkin on huikea ja puolimaratonejakin olet juossut usean. Olet tehnyt ennätyksiä ja vauhti varmasti nousee kunhan pysyt terveenä.

  Kiva lukea, että teillä on yleisurheiluseuran kanssa yhteistreenit? Ovatko ne treenit vain aikuisille, kuntoilijoille vai onko kyseessä joku juoksuryhmä? Kuulostaa kivalta.

  Tosi mielenkiintoinen vuosi sinulla, täytyy syventyä vielä tarkemmin. Onnea kuluvan vuoden juoksuihin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viime vuosi oli tosiaankin hyvin onnistunut juoksujen suhteen. Sain treenata terveenä ja nauttia tekemisestä.

   Olen käynyt aina keskiviikkoisin yleisurheiluseuran 14+-vuotiaiden ryhmässä tekemässä tekniikkaa ja lihaskuntoa. Ryhmä on sen verran pieni, että mukaan on mahtunut muutama innokas aikuinenkin. Teen heidän kanssaan vain tuon yhden treenin viikossa.

   Poista
 3. Hei, mielenkiintoinen tämä sun blogi :)! Nyt vasta löysin sen. Oot hurjan kova juoksemaan, vautsi! Mutta erityisesti innostuin tuosta sun suunnistushurahduksesta! Mähän innostuin muutama vuosi sitten aivan totaalisesti, ja iltarasteilla tulee käytyä parhaimmillaan pari kertaa viikossa! :) Aivan tosi mahtavaa puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnistus tuo kyllä mukavaa vaihtelua perusjuoksemiseen. Kartan kanssa metsässä juokseminen on parasta niin fyysiseen kuin henkiseenkin hyvinvointin. Rasteja etsiessä ei ehdi pohtia esim. työasioita, joita tavallisella lenkillä helposti miettii.

   Poista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall