Kiipeilemässä Pajulahden seikkailupuistossa

Lähdimme lasten ensimmäisen kesälomapäivän kunniaksi koko perhe seikkailemaan Pajulahden kiipeilypuistoon. Puistossa on 11 erilaista rataa, jotka on luokiteltu eri vaikeustasoilla helpoksi, keskivaikeaksi tai vaikeaksi. Lasten radoilla pituusvaatimus on 100 cm ja korkeilla radoilla 120 cm. Meidän perheestä kaikilla oli siis mahdollisuus lähteä vaativimmillekin reiteille.


Todella hienosti ja rohkeasti tytöt radoilla etenivät, vaikka eivät aina tukiköysiin kunnolla ylettyneetkään. Ajoittain pienimmällä oli vielä haasteita turvaköysien kiinnittämisessä: varvistamalla ja kurkottamalla juuri ja juuri sai klipsit irti.

Viimeisen radan jätimme suosiolla väliin, sillä työntekijä kuvaili sitä huomattavasti muita ratoja vaikeammaksi. Muut radat kiipeilimme läpi. Pitkät liu'ut olivat kaikkien mieleen. Haastavimpia olivat tasapainoilut liikkuvien puomien päällä, joissa tukiköydetkin olivat etäällä toisistaan. Vaikeimmissa kohdissa oli toki aina mahdollisuus pudottautua vaijereiden varaan ja hilata itsensä perille.


Mukava kolmituntinen tuli vietettyä. Alun kylmyyden tunnekin kaikkosi ratoja kiertäessä. Huomenna saattaapi olla paikat kipeinä...

Kommentit