Viihtymässä Jannen Iltalenkillä 2016

Ilmoitettuani meidän perheen mukaan Jannen Iltalenkille kuittasi Janne ilmoittautumiseni yhdellä lauseella: "Tervetuloa viihtymään!". Eilen saimmekin nauttia yhdessä lämpimästä kesäillasta, Elimäen kauniista maalaismaisemista sekä hyvästä seurasta ja tunnelmasta. Siinä ohessa käytiin juoksemassa pelloilla, poluilla ja hiekkateillä.

Itse päätin osallistua tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettyyn polkujuoksuun. Tarkoituksena oli vielä palautella puolikkaan jäljiltä ja lähteä matkaan rennon kovaa liikoja rypistelemättä. Kuuden kilometrin polkujuoksu tarjosi oivan tilaisuuden tällaiseen nautiskeluun. Polkujuoksu houkutteli lähtöviivalle kivasti muitakin metsässä juoksemisesta innostuneita.

Jannen Iltalenkki - lasten lähtö

Sopivan rennosti lähdin matkaan porukan hänniltä, joskin sykkeet sai kivasti ylös jo heti ensimmäisessä ylämäessä. Sen jälkeen kelpasi juosta hyvää ja tasaista polkua pitkin. Melko pian muodostui neljän naisen jono, jossa ensimmäinen pinkoi selkeästi meitä muita edellä, minun pidellessä perää. Vaikka tarkoitukseni oli ottaa homma rennosti, pieni kilpailuhenkisyys nosti parin kilometrin jälkeen päätään: mitä jos palkintopallisijoitus on saavutettavissa nuo kolme naista ohittamalla? Jatkoin silti omaa juoksuani tasaisen välimatkan päässä muista.

Jannen Iltalenkki -polkujuoksijat

Reitti oli siitä mukava, että puolivälin jälkeen palattiin osittain samaa polkua takaisin, jolloin vastaan tuli muita polkujuoksijoita. Tuttuja kannustettiin puolin ja toisin. Poikkesimme hetkeksi myös hiekkatielle, jolla kympin juoksijat taivalsivat omaa reittiään. Yllättäen edellä juoksevien naisten selät alkoivat lähestyä yksi kerrallaan, joten pakkohan se oli ohi pyyhkäistä. Neljän kilometrin kohdalla olin ohittanut kaikki kolme. Matka alkoi itselläkin jo painaa, eikä fiilis enää ollut ihan rennon letkeä. Viimeisellä kilometrillä olisin pystynyt vielä vauhtia lisäämään, mutta kilpailuvietti ei onneksi ollut sen suurempi, että olisin lähtenyt liikoja kiristämään. Tasaista vauhtia pellon poikki loppusuoralle. Maalissa minut kuulutettiin naisten sarjan kakkosena maaliin. 

Jannen Iltalenkki oli jälleen kerran hieno hölkkätapahtuma. Meidän perhe viihtyi iloisessa tunnelmassa yli 250 muun juoksemisesta innostuneen kanssa. Tällä kertaa hellekään ei itseäni haitannut.

Juoksijapokaali ja ruusu kakkossijasta

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Sääkin oli onneksi suosiollinen. Sadesäällä ei ehkä olisi ollut niin viihtyisää. Viileä ja hieman sateinenkin sää sopisi kyllä juoksijoille, mutta itse tapahtuman kannalta poutainen sää on parempi.

   Poista
 2. On kyllä kiva lueskella näitä kivoja kisaraportteja kesäisistä juoksukilpailuista. Raportit perusteella olet jakana voimasi oikein ja teit hienon juoksut. Taisit oikein viihtyä, kuten järjestäjä toivon. ;)Onnea tuhannesti onnistuneesta kilpailusta ja toisesta sijasta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä juoksu oli kiva, kun sai lähteä rennoin mielin matkaan. Silloin voimatkin riittivät paremmin koko matkan. Kiitos onnitteluista!

   Poista
 3. Multa meni ihan ohi, että polkujuoksuakin olisi ollut tarjolla. Kympin raasto ei houkutellut jukolan jälkeen, mutta tuohan olisi ollut kyllä kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itseänikään ei kymppi innostanut puolikkaan jäljiltä, joten polkujuoksu oli sopiva tähän väliin. Harmi, että oli sulta jäänyt huomaamatta.

   Poista

Lähetä kommentti