tiistai 21. marraskuuta 2017

Pajulahti-rogaining


Suunnistuskaverini houkutteli minut parikseen viime sunnuntaina järjestettyyn Pajulahti-rogainingiin. Rogainingissa on tavoitteena määrätyssä ajassa etsiä pistemäärältään eri arvoisia rasteja. Pisteitä tulisi tietysti napsia kasaan mahdollisimman monta. Valittavana oli joko kahden tai neljän tunnin sarjat, joista me valitsimme lyhyemmän. Joukkueessa sai olla 1-5 jäsentä, ja heidän tuli liikkua maastossa yhdessä.

Tuntia ennen starttia saimme kartan tutkittavaksemme. Kokeneet rogaajat pistelivät rastipisteet nuppineuloilla ja mittasivat sen jälkeen langalla tarkasti eri reittivaihtoehdot. Joukkuekaverini oli osallistunut kyseiseen tapahtumaan ennenkin, joten hänkin oli osannut varautua langanpätkällä, johon oli valmiiksi merkitty kilometriviivat. Sen avulla oli helppo vertailla rastien etäisyyttä. 

Kartalla oli kaikkinensa 30 rastia. Pienin rastipistemäärä oli 20, ja arvokkaimmista pisteitä ropisi tilille 100. Emme laatineet reittisuunnitelmaa niinkään rastin pistemäärän mukaan, vaan valitsimme sopivalta tuntuisen kiepin lähialueelta. Melko pian lähdön jälkeen tosin tajusimme, että olimme aliarvioineet kuntomme ja taitomme, joten jouduimme muuttamaan suunnitelmaa kesken matkan.


Aika kului suunnistaessa taas kuin siivillä. Puolitoista tuntia täyttyi kellossa paljon nopeammin kuin normaalilla juoksulenkillä. Etenimme kuntopolulla ja helppokulkuisessa maastossa hölkäten, mutta kävelimme suosiolla jyrkimmät ylämäet ja epätasaiset maastopätkät. Matkaa oli mukava yhdessä taittaa, kun seurana oli kunnoltaan ja suunnistustaidoiltaan samantasoinen kaveri. Rastit olivat melko helppoja löytää, mutta onnistuimme kyllä tekemään lahjakkaan pummin jo kolmosrastilla. Todettiin kuitenkin, että suunnistustaitomme ovat selvästi kehittyneet, sillä pääsimme melko nopeasti taas takaisin kartalle.


Loppumatkan reittisuunnittelu meni todella nappiin, sillä olimme maalissa kolmea minuuttia ennen kahden tunnin rajaa. Jokaiselta ylittävältä minuutilta kun olisi loppupisteistä vähennetty kymmenen pistettä.

Olipa todella mukava kokemus tämä joukkuerogaining. Ei tarvinnut yksin rastien kanssa pähkäillä. Ensi kerralla osaamme varmasti tehdä pisteiden keräämisen kannalta rohkeamman reittivalinnan. Tuloksissa jäimme tällä kertaa häntäpäähän. Meidän emitiin rastipisteitä kirjautui 490, kun voittaja leimautti niitä 1350!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall