keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Pajulahden maastokarnevaaleilla


Viikonloppuna järjestettiin ensimmäistä kertaa Pajulahti Cross Country Carnival. Kaksipäiväisen tapahtuman tarkoituksena oli koota yhteen eliittijuoksijat, juniorit ja aikuisurheilijat. Tapahtumakeskuksena toimi Pajulahti-halli ja sen lähimaasto. Alkuviikosta satanut lumi toi juoksuun omat haasteensa.Meillä entisillä nuorilla oli edessä 6,5 kilometrin matka, joka juostiin kolmen kierroksen kilpailuna: 1,5 km + 2 x 2,5 km. Lähtö ja maali sijaitsivat Pajulahti-hallissa, jonne palattiin aina loskaisen maastokierroksen jälkeen hakemaan hetkeksi pitoa tossun alle. Omasta juoksustani ei ole paljoa kerrottavaa. Ensimmäinen kierros kulki vielä ihan ok, mutta kahdella seuraavalla tuntui, että puhti oli täysin poissa. Tarvitsisin ehkä lisää mäkitreeniä ja ylipäätään vaihtelevassa maastossa juoksemista. Hieman voi tosin tällä kertaa laittaa myös kelin piikkiin: reitti oli loskainen ja pehmeä. Hyvää harjoitusta tämä joka tapauksessa oli.

Maalissa vaihdoin sanasen Mika ja Annemari Kiekaran kanssa.
Naisten eliitti lähtöviivalla
Sunnuntai-iltapäivällä juoksemisen mallia näyttivät eliittijuoksijat. Ihailtavan keyveltä ja kauniilta heidän meno näyttikin. Naisten sarjan voitti Camilla Richardsson ja miesten Topi Raitanen. Tasoeroni Suomen kärkeen on hurja: hävisin loppuajallani Camillalle lähes kahdeksan minuuttia!

Kaikkinensa tämä Pajulahden tapahtuma oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen ja onnistunut. Lämmin halli helpotti huomattavasti juoksuun valmistautumista, ja sisätiloissa oli huoltojoukkojenkin mukava viettää aikaa. Viikonlopun aikana pääsi kivasti seuraamaan lasten iloista menoa niin yksilö- kuin viestikilpailuissakin sekä kannustamaan kovatasoisia eliittijuoksijoita. Tapahtuma motivoi myös meitä lasten vanhempia lähtemään rohkeasti lähtöviivalle. Eräskin ikäsarjan edustaja kertoi kilpailuihin osallistuneen lapsensa todenneen, että kai säkin iskä aiot juosta. Mahtavaa, että iskä oli heti todennut tietysti lähtevänsä mukaan.

Mieleeni jäi myös palkintojenjako, jossa pääsin pokkaamaan kultamitalin, koska muita 35-sarjalaisia ei viivalle uskaltautunut. Nousimme juhlallisesti lavalle tämän Vangeliksen Chariots of Fire -musiikin saattelemina. Kuin olympialaisissa konsanaan. :)

Toivottavasti tapahtuma kerää tulevina vuosina enemmän osallistujia. Etenkin ikäsarjoissa osallistujamäärä jäi harmillisen vähäiseksi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall