perjantai 23. helmikuuta 2018

Monipuolista treeniä viikolla 8


Mahtavaa, että vihdoin on satanut riittävästi lunta ja meidänkin kylälle on saatu ajettua kunnon hiihtoladut. Mielelläni olen juoksulenkkejä hiihtämällä korvannut.

Tiistaina olin toimitsijahommissa koululaisten hiihtokilpailuissa. Reitin varrella oli kiva kannustaa nuoria hiihtäjiä ja ohjata heitä oikealle reitille. Ylimääräinen villasukkapari olisi varpaiden suojana kyllä saanut olla. Kilpailun jälkeen pääsin vielä itsekin sivakoimaan oman hiihtolenkkini. Hiihdin rauhallisella tahdilla pellolle tehdyllä ladulla. Mukava oli tasaisessa maastossa perinteistä hiihtää. Mittariin kertyi 15 kilometriä.

Keskiviikkoiltana mittari näytti -13 °C. Kävin juoksemassa 45 minuutin kevyen lenkin ja tein päälle satasen vetoja. Olkavarsissa tuntui hieman kylmältä, mutta muuten pakkanen ei menoa haitannut. Ripsetkin saivat hienon huurteisen mascaran.

Viikon lihaskuntotreenit urheiluhallilla mentiin melko kovalla tempolla. Verryttelynä pelasimme käsipalloa. Ottelu oli kiihkeä, ja erään pallontavoittelutilanteen jälkeen makasinkin jo pitkin pituuttani salin lattialla. Onneksi ei käynyt pahasti. Ainoastaan oikean lonkan vihertävä mustelma vielä muistuttaa tilanteesta. Lopputunti sisälsi tuttuun tapaan hyppyjä, loikkia, aitakävelyä sekä kuntopallon heittoa. Erittäin hyvä fiilis jäi näistä treeneistä.

Lauantaisen vetotreenin päätin tehdä juoksumatolla. Vetojen vauhti tuntui helpolta, mutta muuten en mattojuoksusta niin perustanut. Hirmuisen tylsää puuhaa. Aikakin tuntuu kulkevan paljon hitaammin kuin ulkona reippaillessa.

Viikon päätti parin tunnin hiihtolenkki. Vaikka hiihtäminen kulkee minusta yleensä paljon kevyemmin kuin juoksu, ei viikon päättäneeseen hiihtolenkkiin tuntunut löytyvän riittävästi potkua.

Ma: Lepo
Ti: Hiihto 1 h 40 min.
Ke: Juoksu 45 min. + satasen vedot
To: Tekniikkaa ja lihaskuntoa 75 min.
Pe: Lepo
La: Juoksumatolla 4 x 2 km vedot alku- ja loppuverkkoineen
Su: Hiihto 2 h

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall