maanantai 11. tammikuuta 2021

Juoksutavoitteeni vuodelle 2021

Kaikista parasta juoksuharrastuksessani on peruslenkillä havahtua siihen tunteeseen, että kylläpä tänään juoksu kulkee hyvin. Askel on kevyt ja sykkeet matalat. Harjoittelu on tuottanut toivottua tulosta, kun kunto on kasvanut ja juoksun helppous lisääntynyt. Ennen kaikkea juoksun pitää tuottaa minulle iloa ja nautintoa ja sitä saan harjoittelemalla monipuolisesti ja laadukkaasti. Juostujen kilometrien määrällä ei ole minulle merkitystä, kuten ei myöskään vaikkapa juostujen puolimaratonien määrällä. En sinällään keräile kumpiakaan, kertyy mitä onnistuneen harjoittelun ja kilpailukauden myötä kertyy.

Juoksutapahtumiin osallistuminen on iso osa harrastustani, mutta niiden suhteen en laadi tarkkaa suunnitelmaa vielä alkuvuodesta. Lisäilen kilpailuja kalenteriini sen mukaan, miten ne sopivat senhetkiseen kuntooni ja ohjelmaani. Yhden puolikkaan haluaisin juosta keväällä, toisen syksyllä. Niihin olisi hyvä ilmoittautua ajoissa jo ihan kustannussyistä, mutta pienempiin hölkkätapahtumiin voi lähteä päivänkin varoitusajalla. Kilpailuja kierrän niiden mukavan tunnelman vuoksi, mutta edelleen minua motivoi myös omien ennätysten hätyyttely.

Lisää näitä maisemia, kiitos!

Olen juoksijana melko laiska ja mukavuudenhaluinen. Lähden lenkille suoraan kotioveltani ja kierrän samoja, tuttuja reittejä vuodesta toiseen. Ei meidän pienellä kylällä ihan hirmuisesti reittivaihtoehtoja tosin olekaan. Uusien lenkkimaisemien etsiminen voisi olla yhtenä uutena tavoitteenani tälle vuodelle. Olen jo alustavasti selvittänyt lähellä sijaitsevia luontopolkuja. Mielenkiintoisia kohteita tuntuu mukavasti löytyvän alle tunnin ajomatkan säteeltä.  

Ennen kaikkea toivon kuitenkin ehjää juoksuvuotta, johon sisältyisi useampia hölkkätapahtumia.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall