Upeassa syyssäässä Lasse Virén Hölkässä

Myrskylän Myrsky järjesti taas hienon kuntoilutapahtuman ja taikoi vielä kauniin syyssään Lasse Virén Hölkän osallistujille. Maalaismaisemissa kulkeneella reitillä paistoi aurinko koko matkan. Lämpötila oli viitisentoista astetta.

Saavuin kisakeskukseen Kiparkattiin puoliltapäivin. Lasten juoksut olivat juuri alkaneet. Tällä kertaa en ehtinyt jäädä nuoria juoksijoita kannustamaan. Hain vain kilpailunumeroni ja lähdin alkuverryttelylle. Loistavasti kulkeneen Pentin hölkän jälkeen jalkani olivat viikon mittaan tuntuneet hieman kireiltä, mutta alkulämmittelyn aikana en tukkoisuuteen kiinnittänyt huomiota.

Puolimaratoonarit liikkeellä

10,3 kilometrin lähtö tapahtui klo 13. Olin lähtökarsinassa sijoittunut melko lähelle kärkeä, joten siitä oli helppo ampaista matkaan. Vähän turhan liukkaasti matkaan lähdinkin, mutta minkäs sille voi, kun alun huuma ja alamäki vie mukanaan. Harvemmin jään alussa muutenkaan passailemaan, vaikka monesti se voisi olla ihan viisasta. Ensimmäiset kaksi kilometriä kulkivat 20 sekuntia kovempaa kuin viime vuonna. Juoksu tuntui hyvältä, ja puoliväliin asti pääsin hyödyntämään sopivaa peesiä.

Tuttu reitti kulki niin hiekalla kuin asvaltillakin. Kuudessa kilometrissä hengitykseni muuttui selvästi aiempaa raskaammaksi, ja seitsemästä eteenpäin tuntui, että vauhti ja jalat kangistuvat. Kulku oli kovin väkinäistä. Loppumatkasta ohittelin kuuden kilometrin kävelijöitä, mutta lennokkuus ohituksista puuttui. Kun alun viisi kilometriä olin juossut 22 sekuntia kovempaa kuin viime vuonna, loput hyytyivät 40 sekuntia tappiolle. Voi olla, että räväkkä aloitus kostautui, tai sitten ei vain ollut hyvän kulun päivä. Maalissa sain kaikkien osallistujien tavoin mitalin, osallistumispaidan sekä urheilujuomaa.

Loppuaikani oli 48:05, jolloin keskitahdiksi muodostui 4.40 min./km. Tulos riitti naisten sarjassa neljänteen sijaan. Pääsin mukaan palkintojenjakoon viiden muun juoksijan kanssa. Sain todella upean palkintokassin sekä kultaisen kädenpuristuksen olympiavoittaja Lasse Viréniltä.

Vaikka juoksuni ei tällä kertaa ihan loppuun asti kantanutkaan, jäi osallistumisesta hyvä fiilis. Aion olla mukana myös ensi vuonna, jolloin tapahtuma järjestetään 50. kerran.