keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Cooperin testi

Illan lenkin korvasi tänään Cooperin testi. Paikallisen urheiluseuran järjestämä testitilaisuus oli avoin kaikille halukkaille. Kaikkiaan lähtöviivalle kuntoaan testaamaan rohkeni 15 juoksijaa, niin nuoria kuin aikuisiakin. Sää oli melko hiostavan tuntuinen. Verkatessa juoksu tuntui tahmealta, joten melko epäilevin fiiliksin astelin lähtöviivalle.

Porukassa oli kuitenkin kiva lähteä matkaan, ja matkan varrella sai hyvää kannustustakin. Kierroslaskijat pitivät huolta kirjanpidosta. Olin etukäteen laskenut itselleni kierrosajat, joita noudattamalla tasaisella vauhdilla pääsee 2800 metriin. Pari ensimmäistä kierrosta juoksin muutaman sekunnin tavoitevauhtia nopeampaa, mutta sen jälkeen naputtelin kierroksia tarkalleen suunnitelman mukaisesti.

Kierrosajat käsivarressa

Kolme kierrosta juostuani ensimmäinen pinkoi jo ohitseni. Muiden suorituksia en pystynyt oman juoksuni aikana seuraamaan. Hoin vain päässäni: "Kolme kierrosta enää...", "Kaksi kierrosta enää....". Meno oli raastavaa ja jos olisin ollut radalla yksin testaamassa kuntoani, olisin varmaan höllentänyt vauhtia. Nyt oli vain tsempattava. Viimeisellä kierroksella pystyin vielä vähän kiristämään ja 12 minuutin täyttyessä olin juossut 2815 metriä. Tavoite täyttyi ja uusi ennätys syntyi. Cooperin testitaulukon mukaan erinomainen tulos kuntoilijalle.

Kaukaisena tavoitteenani on saavuttaa kolmen tonnin raja, mutta siihen on vielä matkaa.

3 kommenttia

 1. Itse treenaan pelastusopiston testeihin ja siinä on juuri tuo 2800 vaatimus. Ikää 34v. Kesällä -15 meni 2735 kun yksin tein treenicooperin. Nyt olen tiputtanut painoa noin 6-7kg. Nyt siis paino 82. Toi oli hyvä idea laittaa käteen kierrosajat. Meinaan myös laittaa. Oman ajanottokellon käyttö on sallittua, auttaa paljon. Näin talvella Cooperin treenaaminen on vähän hankalaa. Toukokuussa on testi. Eiköhän sitä sit maalis-huhtikuussa ehdi kiriä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cooperi on siitä paha, että siinä pitäisi jaksaa vetää koko matka täysillä. Itse suosin tasavauhtista taktiikkaa. Kierrosajat auttavat hyvin vauhdinjaossa: ei tule aloitettua liian kovaa, mutta ei turhan hiljaakaan. Tsemppiä harjoitteluun ja tulevaan koitokseen!

   Poista
 2. Mulla on siis tasan samat tavoitteet eli juosta toivottavasti mahdollisimman pian 3000m. On siihen vielä matkaa, mutta täytyyhän tavoitteita olla. Marraskuussa -15 juoksin cooperin ja se meni ilman kelloa ja kierrosaikoja "ihan harakoille". Ensimmäinen kierros meni 3.50/km-vauhtia eli liian kovaa. Sen jälkeen alkoi hapottaa niin kovasti, että koko loppu testi meni ja kului vaan olotilan tasaamiseen. Pääsin 2806m ja toivon, että tasaisella juoksulla sitten paljon paremmin.
  Kiitos tuosta kierrosaikojen ylöskirjoitusvinkistä. Olen käyttänyt tuota kilometriaikojen kanssa hakiessani tasaista juoksua. Olisi kyllä kiva lukea miten treenaat päästäksesi 3000 metrin tavoitteeseen. =)

  VastaaPoista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall