sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Viikon 22 treenit ja valmistautuminen puolimaratonille

Ensi lauantaina juostaan HHM eli Helsinki Half Marathon. Uudistetusta reitistä on kirjoitettu paljon positiivista ja itsekin odotan, että pääsen juoksemaan Helsingin keskustassa. Toivottavasti reitin varrella on myös kannustusta. Hieman mietityttää kisan aikainen alkamisaika klo 8:40. En ole aiemmin osallistunut noin aikaisin alkaviin kilpailuihin. Sään suhteen varhainen lähtöaika sopii minulle hyvin. Itse juoksen mieluiten alle 15 asteessa, joten toivotaan, että elohopeat ei vielä aamulla ehdi nousta kovinkaan ylös.

Tavoitteenani kilpailussa on alittaa 1:45, mikä olisi uusi ennätys. Hieman jo jännittää, miten kilpailu lähtee käyntiin. Ensi viikolla en enää juokse kovia lenkkejä, vaan otan kevyesti. Juoksen kevyet lenkit varmaan tiistaina ja torstaina. Perjantaina pääsee jo hakemaan kilpailunumeroa.

Tämän viikon treenejä voisi kuvata sanalla "vaihtelevaa". Osa lenkeistä kulki mukavan kepeästi; osa tuntui hirmu raskailta. Cooperin testijuoksu kulki yllättävän hyvin. Sen sijaan lauantaina tehty tasavauhtinen reipas lenkki tuntui todella raskaalta. Juoksin kilometrit 5.10-5.15-vauhdeilla, vaikka tavoitteena oli juosta alle 5 min./km-vauhdeilla. Samoin tänään juostu 1,5 tunnin lenkki oli melko väkisin vääntämistä. Toivottavasti viimeinen kevyt viikko ennen puolikasta tekee tehtävänsä ja lauantaina olen vetreänä viivalla. Eiköhän kisafiilis ainakin tuo ylimääräistä potkua matkaan.

Ma: Lepo
Ti: Kevyt 50 min.
Ke: Cooperin testi + alku- ja loppuverkat
To: Lepo
Pe: Kevyt 50 min. + 6x100 m vedot
La: TV reipas 7 km + alku- ja loppuverkat
Su: Pitkä lenkki 1,5 h

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall