maanantai 8. helmikuuta 2016

Viidennen viikon treenit

Helmikuun ensimmäinen viikko jo takana. Kevättä kohti mennään. On ollut upeaa huomata, että töistä neljältä lähtiessä ehtii kotiin valoisan aikaan.

Viime viikko sisälsi pitkälti peruslenkkiä. Ei mitään huikeita fiiliksiä suuntaan eikä toiseen. Perustekemistä. Ainoastaan keskiviikon salitreeneissä harjoittelu tuntui nihkeältä.

Aloitin viikon hyvin kevyellä 45 minuutin lenkillä, sillä takana oli pitkä lenkki sunnuntailta. Hiljaisella seiskan vauhdilla hölköttelin. Hyvin kulki.

Tiistaina en olisi millään jaksanut lähteä lenkille, sillä olo oli melko väsynyt. Lenkillä ja sen jälkeen oli kuitenkin hyvä fiilis siitä, että tuli lähdettyä. Sisällytin lenkkiin lyhtypylväsvetoja:  vaihdellen 1-5 lyhtypylvään väliä aina kovaa ja saman verran kevyesti.

Keskiviikkona tekniikkatreeneissä tuntui, etten saanut itsestäni kaikkea irti. Meno oli jotenkin tahmeaa. Treenissä korostui aitomistekniikan harjoittelu, joten aitoja tuli ylitettyä useaan kertaan. Hypin ainoastaan matalia aitoja, sillä en halunnut kylmiltään teloa itseäni. Sitä paitsi matalien aitojenkin ylityksessä oli ihan tarpeeksi haasteita. Myös reaktiolähdöissä koin alemmuudentunnetta muihin treenaajiin nähden. Tuntui, että jäin täysin "telineisiin", enkä saanut juoksussa vauhtia kiihtymään. Jäin varmaan puoli salia jälkeen muista...


Lauantaiaamuna juoksin mieheni kanssa kahden tunnin pitkiksen. Maltillisella seiskan vauhdilla sai sykkeet hyvin pidettyä alle 130:ssa. Juoksu sujui hyvin. Loppumatkasta alkoi kädet puutua.

Laskiaissunnuntaina laitoimme pullataikinan kohoamaan ja lähdimme sillä aikaa koko perhe hiihtämään. Ladut olivat melko huonossa kunnossa, mutta oli mahtavaa päästä suksille. Retken päätteeksi nautittiin maittavat laskiaispullat.

LaskiaispullaMa: Kevyt 45 min.
Ti: Alkuverkka, lyhtypylväsvedot, loppuverkka
Ke: Juoksutekniikkaa ja lihaskuntoa 1,5 h
To: Pk 60 min.
Pe: Lepo
La: Pitkis 2 h
Su: Lepo

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall