tiistai 2. helmikuuta 2016

Juoksua jäisillä teillä

Kaunis Bouganville


Eipä tullut vieläkään hiihtokelejä. Tiet muuttuivatkin liukkaiksi ja loskaisiksi. Lämpötila sen sijaan nousi kivasti, ei tarvitse kulmakarvat valkoisina juosta.

Ensimmäinen lenkki lomaltapaluun jälkeen oli raskas. Sykkeet huitelivat hitaalla vauhdillakin 150:ssä. Saavuimme kotiin vasta kolme jälkeen sunnuntain vastaisena yönä, joten unirytmitkin olivat vielä sekaisin. Ei siis ihme, ettei lenkki oikein maistunut.Tiistaina juoksin saman lenkin kuin maanantainakin ja silloin olo oli jo parempi.

Keskiviikkona taas tauon jälkeen tekniikkaa ja lihaskuntoa liikuntasalilla. Tällä kertaa treeni oli todella rankka: hyppyjä ja loikkia toisensa perään. Päälle penkillenousua ja porrasjuoksua. Yhdessä vaiheessa tuntui, ettei syke tasaannu enää ollenkaan, eikä pystyssä jaksanut seistä. Silti koin treenin taas ehdottomasti parhaaksi tällä viikolla. Voi kun pääsisi juoksuvetojakin tekemään ohjatusti ja porukalla!

Joulutähtiä


Torstaina rapisuttelin nastoja tuttuun tapaan tunnin verran. Eilisen rääkin jälkeen ajattelin, että olen täysin sippi, eikä juoksu kulkisi. Vaan yllättäen meno oli kevyttä ja sykkeet jopa epäilyttävän matalat. Olen tosin havainnut saman joskus ennenkin: kovien treenien jälkeinen lenkki kulkee kevyesti.

Kevyt ja helppo tunne säilyi vielä lauantaisellakin lenkillä, jolloin vuorossa oli vauhtikestävyyttä. Alkuverkan jälkeen juoksin puoli tuntia reippaalla vauhdilla. Lenkki oli oikein onnistunut, sillä vauhti kiihtyi loppua kohti. Nastat purivat hyvin peilikirkkailla teillä.Ensimmäinen loman jälkeinen viikko meni todella nopeaan. Samoin kuin koko tammikuu. Kevät lähestyy kovaa vauhtia. Viikon viimeisen lenkin juoksin sunnuntai-illan hämärässä. Reilu puolitoista tuntia hitaalla hölköttelyvauhdilla sujui kevyesti.


Loskaisten teiden sijaan kuvissa Kanarian kukkia.

Ma: Pk 60 min.
Ti: Pk 60 min.
Ke: Lihaskuntoa ja juoksutekniikkaa 1,5 h
To: Pk 60 min.
Pe: Lepo
La: Alkuverkka, VK 30 min., loppuverkka
Su: Pitkis 1h 40 min.

2 kommenttia

  1. Treenaat aika paljon! Ainakin, kun tuo keskiviikon treeni kuulostaa aika hurjalta. Mutta mikäs siinä, jos treenimäärä ei tunnu rasittavan liikaa :) Tsemppiä kevään harjoitteluun!

    VastaaPoista
  2. Moi Katju! En itse koe treenaavani liikaa, sillä juoksen peruslenkkini hyvin rauhallisilla vauhdeilla. Viime viikollakin ainoastaan tuo lauantain vk-osuus oli sykkeitä nostattava. Muut juoksin hitailla vauhdeilla 130-sykkeillä. Keskiviikon treeni taas oli poikkeuksellisen kova. En sentään yleensä henkihievereissä treenaa. :)

    VastaaPoista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall