maanantai 15. helmikuuta 2016

Viikon 6 treenit

Suomen talvi on näyttänyt taas vaihtelevuutensa. Alkuviikosta juostiin vesisateessa ja loppuviikolla lumisilla teillä. Viime sunnuntaina komealta näyttänyt lasten lumilinna oli puolivälissä viikkoa jo raunioina.

Tällä viikolla juoksu on tuntunut hyvältä. On ollut upeaa huomata, että peruslenkeillä sykkeet ovat selvästi laskeneet aikaisemmasta. Jotain edistystä siis tapahtuu.


Viikko on aina kiva aloittaa lepopäivällä! Sunnuntaisen kahden tunnin lenkin jälkeen se olikin paikallaan. Tiistaina lähdin sitten heti tekemään viikon vetotreeniä. Juoksin aina minuutin reipasta, minuutin kovaa ja kaksi hiljaksiin. Reippaissa vedoissa vauhti oli noin vitosen tuntumassa ja kovissa 4.30 min./km. Viimeisten vetojen aikana jo iloitsi siitä, että viimeisiä vietiin.

Keskiviikon kuntotreeni sisälsi perusliikkeitä. Alkuun tekniikkaa: saksijuoksua, ristikkäisaskellusta, triplingiä, kuopaisuja.... Päälle aitojen ylitystä kävellen ja hypellen. Loppuun kuntopallon heittoa sekä patjalla vatsoja, selkää ja kylkiä.


Torstaina juoksin lasten yleisurheiluharjoitusten aikana 45 minuutin kevyen, palauttavan lenkin. Hyödynnän usein lasten harkka-aikoja käymällä itsekin samaan aikaan juoksemassa. Tämän lenkin jälkeen ehti vielä kivasti katsomaan lasten harjoitusten loppupuolta.

Perjantaina päätimme hyödyntää seuran tarjoamaa yleistä palloiluvuoroa. Lähdimme lasten kanssa pelaamaan käsipalloa. Lapset saivat kivan punaiset posket ja itsekin mukavasti hien pintaan.

Lauantaina laitoin pitkästä aikaa jalkaan kevyemmät kengät, Adidaksen Boston Boostit. Liekö niillä ollut vaikutusta, sillä juoksu tuntui alkuverkan aikana todella helpolta. En muista, milloin askel olisi tuntunut viimeksi niin kevyeltä. Helppouden tunne ei valitettavasti kestänyt kuin alkuverkan ajan, sillä seuraavan 20 minuutin kiihtyvävauhtisella pätkällä huomasi, ettei vauhtia tällä hetkellä juurikaan löydy. Loppumatkasta oli haastavaa pystyä pitämään vauhtia alle vitosessa.


Sunnuntaina tein kahdesti punttitreeniä kotipihalla lumitöiden merkeissä. Ihan mielellään sitä välillä lunta kolaileekin. Illalla oli tarkoitus korvata viikon pitkä juoksulenkki hiihtämällä. Vastasatanut lumi tarttui kuitenkin liisteripohjiin niin ärhäkästi, että oli pakko palata kotiin ja vaihtaa monot lenkkareihin.

Ensi lauantaina on vuorossa paikallisen talvijuoksu-cupin neljäs osakilpailu Iitissä. Olen itse osallistunut tänä talvena ainoastaan edelliseen, joulun alla järjestettyyn, Iitin osakilpailuun. Kaksi muuta ovat jääneet väliin päällekäisyyksien vuoksi. Viime lauantaisen lenkin jälkeen en kovin huimaavia aikoja kilpailusta odota, mutta mielenkiintoista silti nähdä, miten juoksu kilpailussa kulkee.

Ma: Lepo
Ti: Alkuverkka, 7x (1min. reipas, 1min. kova, 2min. kevyt), loppuverkka
Ke: Juoksutekniikkaa ja lihaskuntoa 1,5 h
To: Pk 60 min.
Pe: Palloilua 80 min.
La: Alkuverkka, 20 min. kiihtyvä, loppuverkka
Su: Pitkä lenkki 1,5 h

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall