maanantai 24. lokakuuta 2016

Määräviikon 42 juoksut


Viime viikolla pääsin lenkkeilyssä taas kunnollisen treenin pariin Vantaan himmailujen jälkeen. Tarkoituksena oli samalla kerryttää normaalia enemmän kilometrejä. Juoksu tuntui hyvältä koko viikon. Erilaiset harjoitukset toivat mukavaa vaihtelua peruslenkkeilyyn, eikä lisääntynyt harjoitusmäärä tuntunut raskaalta.

Viikon ensimmäiseen treeniin yhdistin muutamat tekniikkaharjoitukset ja lihaskuntoa, toiseen teräviä mäkivetoja jyrkkään ylämäkeen. Perjantaina juoksin neljä kilometriä tasaisen reippaasti ja päälle tein vielä kolme kilometrin vetoa kiihtyvillä vauhdeilla.


Viikon pisin lenkki oli lauantain kaksituntinen, joka sekin kulki kivasti. Ensimmäisen tunnin jälkeen juoksu tuntui vain keventyvän entisestään. Sykkeet jopa hieman laskivat, vaikka vauhti pysyi samana. Huomasin eteneväni normaalia tiheämmällä askelrytmillä. Laskin, että minuutissa askelia kertyi 176-180. Olen aiemmin kokenut askeltiheyden lisäämisen haastavana, mutta nyt rytmi oli muuttunut ihan itsestään. Toinen tunti kulki tasaisella tahdilla, tasaisilla sykkeillä. Kahdessa tunnissa etenin 18,5 kilometriä.

Kilometrejä viikkoon kertyi kaikkinensa 58. Hyvä määrä minulle. Tämä oli erittäin nautinnollinen treeniviikko. Lisää tällaisia!

Ma: Pk 45 min. + tekniikkaa ja lihaskuntoa
Ti: Lepo
Ke: Pk 80 min.
To: Pk 40 min. + 5x15 sek. ylämäkivedot
Pe: Alkuverkka + TV reipas 4 km + 3x1 km vedot + loppuverkka
La: Pitkis 2 h
Su: Lepo

2 kommenttia

  1. Hyvän mittaisia lenkkejä! Ollaan kilsasamikset, mutta sulla on järkevämmät lenkit. :) Ja kivan kuulonen tuo kaksiosainen vk!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälle viikolle kertyi tosiaan poikkeuksellisen paljon kilometrejä. Yleensä ovat jäänet selvästi vähemmälle.

      Poista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall