Kannustamassa Munahölkässä
Munahölkkä juostaan perinteisesti toisena pääsiäispäivänä Haminassa. Kisakeskuksena toimii Metsäkylän Seuratalo. Koleasta pääsiäissäästä huolimatta paikalle oli saapunut yli 170 hölkkäilijää.

Minä jouduin tänä vuonna flunssan vuoksi tyytymään huoltajan ja kannustajan rooliin. Etukäteen ajattelin, että mukava vain nautiskella tunnelmasta reitin varrella ja kannustaa muita. Ei tarvitse itse taistella tiukkoja kilometrejä vastaan. Pieni harmitus iski kuitenkin jo heti kisapaikalle saavuttuamme, kun vastaan hölkkäili tuttuja kilpakumppaneita. Mies ja lapset lähtivät myös alkuverkalle. Minä seisoin tien laidassa odottamassa. Olisi valtavasti tehnyt mieli päästä mukaan.

Munahölkkä on onneksi erittäin katsojaystävällinen, sillä se juostaan 3,3 kilometrin mittaisina kierroksina. Lapset kiersivät reitin kerran, aikuiset kahdesti tai kolmesti. Juoksijoita pystyi siis kannustamaan useaan kertaan, ja kärkitaistelua oli helppo seurata. Kovaa kärki tälläkin kertaa paineli. Onneksi matkaan oli rohkaistunut mukavasti myös kauemmin reitistä nautiskelevia. Viimeiset palkittiin perinteisesti kennollisella munia.
Ihan mukava oli siis kisailijoita kannustaa. Katsojana kymmenen kilometrin matkaan käytetty aikakin tuntui menevän todella nopeasti. Toivottavasti kunto tästä kuitenkin pian palautuu, jotta pääsen itsekin lähtöviivalle. On se kisanjälkeinen fiilis kuitenkin erilainen, kun on itsekin päässyt juoksemaan.

Kommentit