Kesäillan Kymppi 2017

Kesäillan Kymppi - kympin ja kutosen lähtö

Eilen kirmattiin taas ohi laidunten ja viljapeltojen Kesäillan Kympillä Artjärvellä. Sää oli tapahtumalle erittäin suotuinen: +18-19 astetta ja pilvistä. Odotettu sade alkoi juuri, kun lähdimme juoksun jälkeen ajamaan kotiin.

Olin päivän mittaan nesteyttänyt itseäni urheilujuomalla, ja viimeiset lasilliset otin reilu pari tuntia ennen starttia. Vieras urheilujuoma oli pienoinen virhe, sillä olo oli lähtiessä melko pöhöttynyt ja vatsakin hieman sekaisin. Onneksi vaivat eivät juoksua kuitenkaan lopulta haitanneet.

Kesäillan Kymppi - puolikkaan lähtijät

Kourallinen puolikkaan juoksijoita lähti matkaan puoli seitsemältä, ja me kuuden ja kymmenen kilometrin matkaajat seitsemältä. Ensimmäisen kilometrini alamäkeen viiletin kovaa neljän minuutin pintaan. Sen jälkeen vauhti tasoittui asfalttiosuudella 4.30-tuntumaan. Juoksu tuntui ihan hyvältä, vaikkakin puuskutin aika lailla jo ensimmäisistä kilometreistä lähtien. Alkumatkasta etenin melko lailla tasatahtia pyörätuolikelaajan kanssa: alamäissä hän rullaili kepeästi ohitseni; tasaisella ja ylämäissä minä otin kiinni.

Puolimatkan jälkeen alkoi parin kilometrin hiekkatien pätkä ylämäkineen. Vauhti putosi sillä osuudella selkeästi viime vuoden tapaan. Kuudes ja seitsemäs kilometri mentiin ajassa 4.52 ja 4.48. Kirkonmäeltä vaihdettiin taas asfaltille ja heti alkuun sai lasketella jyrkkää alamäkeä, joten vauhti lisääntyi lähes itsestään. Parin viimeisen kilometrin aikana hoin vain mielessäni, että nyt on pakko jaksaa, sillä tulossa on hyvä aika. Sen voimalla mentiin. Viimeinen kilometri tosin oli jo melkoisen kamala: maalisuora näkyi kaukana edessä, mutta ylämäkeä oli pitkä pätkä vielä raastettavana.


Maalissa oma mittarini näytti matkaksi 10,2 kilometriä. Loppuaika 46:30 on 66 sekuntia viimevuotista parempi. Naisten sarjassa sijoituin toiseksi.

Kommentit

Lähetä kommentti