sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Lenkille flunssan jälkeen

Sairastuin flunssaan juuri ennen Vantaan maratonia. Kuumetta minulla ei ollut, mutta olo oli nuhainen ja tukkoinen. Lisäksi sykkeet olivat korkealla. Istuessa laskin pulssini jumpsuttavan parhaimmillaan lähes 80 kertaa minuutissa. Melkoisen paljon, kun yleensä se jää helposti alle 50:een.  

Oireet helpottivat viidessä päivässä, mutta syke pysyi korkealla. Kävin kuitenkin optimistisena kokeilemassa parilla pienellä lenkillä, miltä juoksu tuntuu. Askel oli ihanan kevyt, koska jalat olivat saaneet puolimaratonille valmistavan kovan treenin jälkeen kaivattua lepoa. Nautinnolliselta juoksu tuntui koko puolituntisen, mutta Garmin paljasti, että sykkeet olivat 10-15 pykälää normaalia korkeammat. Ylämäissä ne myös nousivat herkästi. 

Tajusin pian, ettei lenkille kannata edes yrittää, jos tietää leposykkeiden olevan selvästi koholla. Kevyitä kävelylenkkejä tein ja lentopalloa kävin pelaamassa. Hetken jo pelkäsin, että taustalla on jotain muutakin kuin flunssaa, sillä mielestäni olen aiemmin toipunut taudeista paljon nopeammin. Kahden viikon kuluttua sairastumisesta vihdoin ilokseni huomasin, että sykkeet ovat laskeneet lähelle normaalia. Onpa ihanaa päästä taas juoksemaan ja aloittamaan uutta peruskuntokautta.

Flunssan jälkeinen kevyt lenkki 30 min., 4,5 km, keskisyke 126.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall