Palauttelua puolimaratonin jälkeen

Osallistuin Vantaan puolimaratonille kaksi viikkoa sitten. Juoksu vei voimia, sillä olin kilpailun jälkeen pari päivää selvästi normaalia väsyneempi. Tein sen vuoksi seuraavalla viikolla ainoastaan palauttavia kävelylenkkejä. Koska Vantaan puolikas päätti syksyn kilpailukauteni, pidän vielä pari viikkoa maltillisena harjoittelun suhteen. Tärkeintä on nyt varmistaa, että olen palautunut kunnolla ennen uuden harjoituskauden aloitusta. Sitä paitsi normaalia pienemmät harjoitusmäärät sopivat minulle oikein hyvin. Olen nauttinut  siitä, että päivään jää enemmän aikaa muille harrastuksille ja menoille. Sukkapuikot ovat kilkattaneet sukkelaan ja kirjansivut kääntyneet tasaiseen tahtiin. Minulla ei ole ollut vaikeuksia saada aikaani kulumaan.

En yleensäkään koe, että kevyet juoksuviikot olisivat minulle vaikeita. Pärjään hyvin ilman juoksulenkkejäkin, sillä en lähde lenkille tuulettaakseni päätäni tai purkaakseni stressiä. En myöskään tässä elämänvaiheessa hae lenkeistä omaa aikaa. Toki tiedän, että tutkimusten mukaan liikunnalla on juurikin positiivisia vaikutuksia omaan jaksamiseeni. Jos joutuisin olemaan pidempään liikkumatta, alkaisi se varmasti näkyä mielialassani. Tällaiset lyhyet keventelypätkät sen sijaan otan ilolla vastaan.

Ylimenokaudella ehtii mukavasti neuloa vaikkapa kissasukat. Ohje: Lumi Karmitsa.

Koko iltaa en silti mielelläni sisätiloissa vietä. Raitista ulkoilmaa ja hyötyliikuntaa kertyy, kun kävelen vaikkapa kirjastoon. Kirjasto sijaitsee parin kilometrin päässä kotoamme, joten en mielelläni sinne autolla lähde. Siksi lainausreissut toteutuvat juoksusta vapaina iltoina tai viikonloppuna. Onneksi meillä on omatoimikirjasto. 

Vaikka juoksu on minulle rakas harrastus ja nautin lenkkeilystä todella paljon, huomaan, että tekemättömyys laiskistaa. Nyt kun kaksi viikkoa on mennyt harvoilla juoksukerroilla, tuntuu lenkille lähtö aiempaa haastavammalta. Mieluummin suunnittelisin vaikkapa uutta neuleprojektia tai lähtisin hallille seuraamaan lasten harrastuksia. Siinä mielessä rutiinit ja kalenteriin ennalta merkityt harjoitukset ovat hyväksi. Kun vauhtiin taas pääsen, ei lenkille lähtö enää edes mietitytä. 

Kommentit

  1. Wau mitkä sukat!! Keräilen kissasukkia, niin tuollaset villasukathan pitäis kutoa itelle ehottomasti! Onko malli omasta päästä vai ootko katsonut jostain kirjasta / netistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sukkien ohje on Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat.

      Poista

Lähetä kommentti