Kaksi kertaa kovempi

Tammikuussa Tukholman-reissu ja sairastettu flunssa rikkoivat hyvän harjoittelurytmini. Helmikuun alkuun sain viimein tehtyä peräkkäin kaksi kovempaa treeniviikkoa. Lenkit kulkivat oikein hyvin, ja jaksoin juosta jokaisen harjoituksen hyvin suunnitelman mukaan. Treenijakson päättänyt vajaan kahden tunnin pitkiskin kulki vielä kevein jaloin, vaikka Garmin kuvailikin harjoittelun tilaani kuormittuneeksi. 

Juoksin kahden viikon aikana kahdeksan kertaa ja kahdesti kävin hiihtämässä. Kovimmat vetotreenit tein sisätiloissa. Maton tasaisessa vauhdissa on vain niin paljon helpompaa pysyä, kuin yrittää pitää vauhtia yllä lumisilla ja liukkailla teillä. Juoksin matolla yhden ja kahden kilometrin vetoja. Vauhti kiihtyi veto vedolta, mutta oli lopussakin vielä hyvin juostavaa. Sunnuntain pitkät lenkit lähentelivät kahta tuntia. Ne juoksin rauhallisella seiskan tahdilla. Muutoin painelin viikon aikana helppoa pk:ta. Molemmille viikoille juoksukilometrejä kertyi noin 45, ja siihen päälle kymmenen kilometrin hiihdot.

Berliinin puolimaratonille on aikaa enää vajaat seitsemän viikkoa. Onneksi olin ilmoittautunut sinne jo ennen vuodenvaihdetta, sillä tapahtuma myytiin loppuun tammikuun puolivälissä. Tämän viikon lauantaina osallistun Vantaan maantiejuoksucupiin. Tekee hyvää talven pk-hölköttelyn jälkeen saada tuntumaa myös kisavauhdeista. Ei tarvitse ihan kylmiltään Berliiniin lähteä. Tälle viikolle on luvattu plussakelejä, joten lauantaina saattaisi olla sulat tiet kilpailureitillä. Toivottavasti pääsisi ilman nastoja matkaan. Mitään aikatavoitetta minulla ei kilpailuun ole. Tarkoituksena on ainoastaan hakea tuntumaa kovaan juoksuun. 

Onpa ihana huomata, kuinka päivät valaistuvat nyt rytinällä. Eilen illalla puoli kuuden aikaan oli vielä ihan valoisaa. Varmasti motivoi monia laittamaan lenkkikengät jalkaan. 

Kommentit