Kevätkirmailuja

Keskiviikkona pääsin Jannan-päivän kunniaksi juoksemaan aurinkoisessa ja lämpimässä kevätsäässä. T-paidassakin tuli kuuma. Juoksuvauhti on taas mukavasti noussut pykälän ylöspäin, kun lumet ovat sulaneet. Vielä kun saisi hiekoitukset pois, niin ei tossu sutisi ylämäkivedoissakaan.

Odotan innolla kevään kilpailukautta. Alkuvuodesta vaivannut outo väsymys on väistynyt yhtä mystisesti kuin alkoikin. Syytä väsymykseen ja päänsärkyyn en keksinyt. Kävin jo tarkistuttamassa näköni sekä yleisimmät laboratorioarvot, mutta niistä ei löytynyt mitään poikkeavaa. Toivotaan, että saan taas nostettua harjoitusmääriäni ja nauttia virkeästä olosta. 

Viikko sitten juoksemani Berliinin puolimaraton kulki oikein mallikkaasti, joten tästä on mielenkiintoista jatkaa kohti kevään muita kilpailuja. Huhtikuun lopulle olen merkinnyt kalenteriini perinteisen Suijankoskenjuoksun. Reilun kuuden kilometrin reitti kulkee Liikkalan maalaismaisemissa. Saa nähdä, millainen sää tapahtumaan osuu. Viime vuonna lähtöä odotellessa satoi lunta. Näissä kylähölkissä on aina mukava tunnelma, joskin osallistujia saisi olla mukana enemmän.

Toukokuun 13:s päivä juoksen viisi kilometriä Helsinki City Running Dayssä. Viiden kilometrin matka on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, joten yksin ei varmasti tarvitse matkaa taittaa. Tänä vuonna ilmoittautumisessa oli pakollisena kohtana tavoiteaika, joten minäkään en toivottavasti päädy itselleni väärään lähtöryhmään kuten viime vuonna. Mannerheimintien remontti muutti harmillisesti reittiä, joten ihan keskustan nähtävyyksien ohi emme pääse juoksemaan. Maali sentään on Olympiastadionilla.

Toukokuun lopulla osallistun vielä Lahti-juoksuun, jossa matkani on kymmenen kilometriä. Viime vuonna en päässyt osallistumaan kevään kilpailuihin täydessä terässäni, sillä olin huhtikuussa sairastanut koronan. Toivotaan, että tänä vuonna pysyn terveenä ja saan kevään myötä nostettua vauhtejani. Mikään näistä kolmesta tapahtumasta ei tosin ole sellainen, johon erityisesti panostaisin, vaan kaikki toimivat hyvinä, kovina harjoituksina muun harjoittelun lomassa. Silti sitä tietysti toivoo, että kisapäivänä kulku olisi kepeää.

Kommentit