lauantai 7. marraskuuta 2015

Juoksutekniikkaa ja lihaskuntoa

Uskaltauduin mukaan paikallisen urheiluseuran järjestämiin yleisurheiluharjoituksiin. 14+-ikäisten ryhmä harjoittaa aina keskiviikkoiltaisin juoksutekniikkaa ja lihaskuntoa läheisellä liikuntahallilla. Kotioloissa tekniikkaharjoitukset ovat jääneet minimiin, joten valmentajan pyytäessä mukaan treeneihin, innostuin heti. Porukassa liikkeet tuli tehtyä huomaamatta ja  puolitoista tuntia kului vauhdilla.


Muutaman hölkäten tehdyn lämmittelykierroksen jälkeen aloitettiin heti juoksutekniikalla: polvennostojuoksua, saksijuoksua, ristikkäisaskellusta, askelkyykkyä, triplingiä... Monia haastavia kuvioita näin ensikertalaiselle. Tekniikoiden perään testattiin veteraanin ketteryyttä reaktiolähdöillä. Ihan mukavasti sitä itsensä ylös lattialta kampesi, mutta juoksuvauhdissa ei junnuille pärjätty.


Seuraavaksi oli vuorossa loikkatreeniä ja aitakävelyä. Rytmin kanssa oli alkuun vaikeuksia, joten jouduin tekemään liikkeitä hitaalla temmolla. Reidetkin jo painoivat sen verran, ettei pomppuihin saanut korkeutta lainkaan.

Lihaskunto-osio aloitettiin heittelemällä kuntopalloa. Kahden kilon palloa heitettiin etu- ja takaperin, ylhäältä ja alhaalta. Loppuun teimme vielä maton päällä vatsoja, selkää, kylkiä, haaraperushyppyjä... Siltaankin sai taipua. Ja kaiken päälle vielä venyttelyt.
Olipa todella virkistävää vaihtelua yksinäiseen treenaamiseeni. En tiedä, mitä junnut mahtoivat ajatella, kun tällainen vanhus yritti epätoivoisesti pysyä heidän tahdissaan. Niin näppärästi heiltä liikkeet ja rytmitykset sujuivat. Joka tapauksessa itse sain treenistä paljon iloa. Lisää liikkuvuutta, tasapainoa ja ketteryyttä. Sekä lihakset todella kipeiksi!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall