sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Viikon 46 treenit


Viime viikkoisen lihaskuntotunnin jälkeen jalkani olivat monta päivää todella kipeät. Tuntui, että kipu oli pahimmillaan kaksi päivää treenin jälkeen. Loppuviikon lenkit jätinkin suosiolla väliin. Sunnuntaina juoksin reilun puolitoistatuntisen, joka sujui jo ihan ok. Vähän vieläkin reisissä painoi, etenkin oikeassa.

Tämän viikon aloitin vajaan tunnin pk-lenkillä. Edelleenkään lenkki ei ollut kevyttä, mutta ei se kamalan raskastakaan ollut.

Tiistaina oli vuorossa vauhtileikittelyä. Alkuverkan jälkeen juoksin puolen tunnin ajan aina muutaman minuutin reippaasti, muutaman kovaa ja muutaman kevyesti. Pitkästä aikaa tuntui, että lenkki kulkee ja askel on kevyt. Enää ei ollut tietoakaan reisijumista. Tällaista fiilistä tahdon taas ehdottomasti lisää!


Keskiviikkoiltana suuntasin jalat vetreinä salille tekniikka- ja lihaskuntotreeneihin. Illan ohjelma oli pääpiirteittäin sama kuin viime viikollakin. Tekniikkaosiossa saksijuoksua, askelkyykkyjä kiertoineen, pakarajuoksua, kuopaisujuoksua... Hyppy- ja loikkaosuus tuntui taas itselle haastavimmalta. Lihaskunto-osuudessa hyödynsimme tällä kertaa painotankoja. Tankojen kanssa teimme muun muassa maastavetoja, syviä kyykkyjä ja penkillenousua. Loppuun taas peruslihaskuntoliikkeitä.

Lihakset tulivat tästäkin treenistä kipeiksi, mutta huomattavasti vähemmillä kivuilla tällä kertaa päästiin. Torstain pidin kuitenkin lepopäivänä. Perjantaina juoksin yhteensä 40 minuuttia ja tein välissä neljä rivakkaa mäkivetoa.

Viikon päätti sunnuntainen puolentoista tunnin pitkis. Ensimmäiset 30 minuuttia kulkivat ihan kivasti, mutta sen jälkeen sykkeet vaivihkaa kohosivat ja meno muuttui raskaaksi. Onneksi olo tunnin hölköttelyn jälkeen taas parani, joten viimeinen kolmannes kulki taas paremmin.

Ma: Kevyt 50 min.
Ti: Vauhtileikittely
Ke: Teknikka- ja lihaskuntotreenit 1,5h
To: Lepo
Pe: Pk 40 min. + mäkivedot
La: Lepo
Su: Pitkis 1,5 h

Ensi lauantaina starttaa Talvijuoksu-cupin ensimmäinen osakilpailu Lapinjärvellä. Sarjaan kuuluu lisäksi neljä muuta osakilpailua Elimäellä ja Iitissä. Itse joudun jättämään Lapinjärven väliin päällekäisyyksien vuoksi. Eikä tällä hetkellä oikein kilpailufiilistä olisikaan. Täytyy ensin saada juoksu kulkemaan. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall