tiistai 20. joulukuuta 2016

Viikon 50 treenit

Vuosi alkaa lähennellä loppuaan. Vielä keräillään viimeisiä kilometrejä vuosisaldoon. Viime viikolla pääsin ensi kertaa tänä talvena suksille. Myös luistelemassa tuli lasten kanssa käytyä.

Tiistaina olin haaveillut pääseväni päivällä tekemään vauhdikkaan treenin sisätiloihin, mutta se ei vaihtuneiden työtehtävien vuoksi onnistunutkaan. Illalla oli vielä koululaisten kauneimmat joululaulut kirkossa, joten tiistai vaihtui lepopäiväksi.


Paikkasin tilanteen keskiviikkoaamuna. Tein alkuverryttelyn jälkeen vetoja vaihtelevasti puolesta minuutista kahteen minuuttiin. Vetojen välissä palauttelin joko kävellen tai kevyesti hölkötellen. Olisin kyllä mieluummin tehnyt tämän treenin sisätiloissa, sillä tiet olivat pienen lumisateen jäljiltä auraamattomat. Tarkoitus oli parantaa vauhtia loppua kohden, mutta aika tasapaksusti taisivat vedot mennä. Ainoastaan viimeiseen sarjaan sain tsempattua selkeästi kovemman vauhdin.

Keskiviikkoiltana oli vielä vuoden viimeiset yleisurheilijoiden treenit. Alkupuoliskon otimme rennosti käsipalloa ja koripalloviestittelyä pelaillen. Loppuun tehtiin muutamat juoksut ja hypyt matalien aitojen yli sekä pieni kuntopiiri.

Torstaina otin ensimmäistä kertaa tänä talvena sukset alleni ja lähdin lasten kanssa testaamaan hiihtolatuja. Tai eihän siellä vielä mitään kunnon latuja ollut, mutta ihan mukavasti pääsimme luistellen etenemään. Yllätyin ihan, että lunta oli reitillä niin paljon, ettei missään kohti maa paistanut läpi. Mukavan rentoa hiihtelyä.


Vaan oli se luisteluhiihto sen verran erilaista tekemistä, että perjantaisella lenkillä selkä tuntui alkumatkasta todella kipeältä. Ajattelin jo, etten pysty koko lenkkiä tekemään. Pikku hiljaa kipu onneksi lieventyi, vaikkei se loppumatkastakaan kokonaan poissa ollut. Illalla kävin vielä talkoilemassa liikuntahallilla. Levitimme jumppasalin lattialle matot ja pöydät valmiiksi lauantaisia markkinoita varten.

Viikon kovin harjoitus oli kympin kisa Joulumarkkinajuoksussa. Kymmenen kilometriä ei tuntunut lainkaan pitkältä matkalta. Maltillinen aloitus takasi hyvän nousujohteisen kilpailun. Vahvasta loppukiristä iloitsin.

Sunnuntaina lähdin esikoisen mukana turnausreissulle Lappeenrantaan. Oletin että edellispäivän kilpailu sekä usean tunnin istuminen autossa ja kisakatsomossa olisi tuntunut jaloissa. Vaan vielä mitä - juoksu tuntui todella kivalta ja kepeältä. Nautin!

Ma: Pk 40 min.
Ti: Lepo
Ke: Aamu: 15 min. kevyt + vauhtileikittely + 15 min. kevyt Ilta: tekniikkaa ja lihaskuntoa 90 min.
To: Lepo
Pe: Kevyt 45 min.
La: Joulumarkkinajuoksu 10 km
Su: Pitkis 1h 20 min.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall