Viikon 34 treenit


Nämä elokuun lopun ilmat alkavat olla ihanteellisia juoksusäitä. Lämpötila on laskenut, mutta kivasti vielä tarkenee shortseissa ja t-paidassa. Kilpailukeliksi tosin valitsisin vieläkin hieman viileämmän mittarilukeman.

Viime viikko alkoi treenien osalta kevyellä puolen tunnin hölköttelyllä. Meno ei tuntunut yhtä kevyeltä kuin edellispäivän pitkis, jolla askel oli ollut yllättävänkin kevyt. Päälle tein muutamia koordinaatioliikkeitä sekä hyppyjä ja loikkia. Sisällä vielä vähän lihaskuntoa.

Keskiviikkona kaverini houkutteli mukaan iltarasteille. Edellisen surkean suunnistuksen jälkeen olikin hyvä ottaa revanssi. Kiersimme yhdessä b-radan, mikä sujuikin todella hyvin. Toisen ollessa tukena ja turvana kartta ja maasto avautuivat taas selkeästi. Tosin ratakin oli melko helponoloinen, rastit näkyivät aika kauas. Joka tapauksessa tästä jäi oikein hyvä fiilis. Käytimme rataan aikaa hitusen vaille tunnin. Metsässä kävelimme ja poluilla hölkkäsimme.

Torstaina lähdin pururadalle juoksemaan mäkivetoja. Minuuttivedot loivahkoon ylämäkeen toivat piristystä muutoin niin tasaiseen juoksuharjoitteluun. Tällä kertaa maltoin lähteä rauhallisella tahdilla liikkeelle, jotta sain kiristettyä vauhtia vielä viimeisimmissäkin vedoissa. Treenistä jäi hyvä fiilis.

Perjantain kevyen lenkin päätteeksi teimme mieheni kanssa muutamat satasen vedot. Kaksi nuorta seurasi vetojamme, ja viimeisessä vedossa halusivat sitten meidät haastaa. Tappiohan siinä tuli, mutta mukavaa kiriapua he meille antoivat.

Viikon päätteeksi juoksin vielä vajaan kahden tunnin pitkiksen.

Treeneissä tuntuu kulkevan tällä hetkellä ihan mukavasti. Kuitenkin jotenkin on sellainen fiilis, että kovaa vauhtia en kilpailussa pääsisi. No, se nähdään tulevina viikonloppuina Pentin ja Lassen hölkissä.

Kommentit