keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Testikisoista virtaa harjoitteluun

Munahölkkä 2019
Viime sunnuntaina minun piti juosta SAULin puolimaraton Helsingissä. Se olisi ollut kevään pääkilpailuni. Uskon, että minulla olisi ollut hyvät mahdollisuudet jopa ennätysjuoksuun.

Koska kevään juoksutapahtumat on nyt peruttu, tuntuu moni kuntoilija siirtyneen takaisin peruskuntoharjoitteluun. Kuntoa ei tarvitse nyt terävöittää tai herkistellä tulevaa kilpailua varten. Näin varmasti toimisin itsekin, jos tavoitteenani olisi ollut pelkästään jokin pidempi kilpailumatka, kuten maraton. Puolimaratonkin kuulostaa turhan pitkältä yksin puuskutettavaksi.

Helsinki Spring Marathon 2019
Sunnuntaisen puolimaratonin lisäksi olin haaveillut hyvistä suorituksista myös lyhyemmillä matkoilla. Ja koska juoksu tuntuu tällä hetkellä oikein hyvältä, tuntuisi kurjalta siirtyä takaisin vain peruslenkkeilyyn. Sittenhän en saisi tietää, mikä kuntoni oikeasti tällä hetkellä on. Jälkikäteenkään ei sitten tarvitse jossitella sitä, että keväällä 2020 olisin ollut huippukunnossa, mutta koska kilpailuja ei järjestetty, tulokset jäivät saavuttamatta. Siksi haluan testata vauhtejani omilla testijuoksuilla. Minua ei edes haittaa se, että tulokset ovat epävirallisia. Itselleni ei kuitenkaan ole merkitystä sillä, olenko juossut ennätysvauhtini virallisessa kilpailussa vai omalla iltalenkilläni.

Suunnitelmissani on juosta touko-kesäkuussa kolmen, viiden ja kymmenen kilometrin testijuoksut.  Kolmonen ja vitonen ovat onneksi tuttuja jo muutaman viikon takaa, jolloin juoksin testimielessä Cooperin testin ja ratavitosen. Nyt olisi tarkoitus vähän vielä aikaa parantaa. Kympillä haluaisin myös kokeilla ennätysvauhteja.

Teutjärven ympärijuoksu 2019
Tulevat testikilpailut tuovat nyt kivasti piristystä ja mielekkyyttä harjoitteluuni. Toivottavasti oikeita kilpailuja pystytään siltikin jo pian järjestämään, sillä oikean juoksutapahtuman tunnelmaa ei yksin radalla pysty millään saavuttamaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall