maanantai 5. huhtikuuta 2021

Monipuolisuus motivoi

Viimeiseen kahteen viikkoon sisältyi enää yksi hiihtolenkki, jolla korvasin toissasunnuntaisen pitkiksen. Laduilla olisi ehkä pystynyt vielä muutaman päivän ajan hiihtämään, mutta uusi juoksuohjelma imaisi minut niin mukanaan, etten viitsinyt lähteä enää latujen kuntoa testaamaan.

Omaa juoksukuntoani päätin sen sijaan testata viiden kilometrin testijuoksulla. Juoksuhan kulki oikein hyvin, ja nyt taas tiedetään, missä mennään. Testilenkin lisäksi juoksuohjelmani on sisältänyt monipuolisia harjoituksia. Peruslenkkien lisäksi olen juossut mäkivetoja, kahden minuutin vetoja sekä pidempiä pätkiä "helppoa, reipasta". Läheinen urheilukenttä oli alkuviikosta lähes kokonaan sulanut, joten päätin tehdä yhden vetotreeneistä siellä. Sorruin tietysti klassiseen virheeseen: nopealla alustalla vauhdit nousivat jo alussa niin koviksi, etten lopulta jaksanut tehdä viimeistä vetoa. Loppuviikon mäkivedoissa aloitusvauhtini olikin selvästi leppoisampi.

Suurelta osin jo sulaa. Takakaarteessa vielä luminen osuus.

Hiihdosta juoksuun siirtyminen on selvästi nostanut treenimotivaatiotani. Hiihtäessä jokainen lenkki tuli tehtyä samaa rauhallista tahtia. Se oli nautinnollista sunnuntaihiihtelyä, mutta ei tuonut minkäänlaista vaihtelua. Juostessa on ollut kiva päästä välillä irrottelemaan. 

Juoksu on tuntunut toistaiseksi hyvältä, mutta tarkkana pitää olla, etten yhtäkkisellä juoksun lisäämisellä saa jalkojani täysin jumiin. Hiekkateitä ja polkuja olisi varmasti hyvä suosia, mutta ne ovat vielä märkiä ja lumisia. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall